Politerno > Україна і світ > Другий Перший …

Другий Перший …

  • 9 Серпня, 2017
  • 1329 Переглядів
  • 0

Абеткова істина останніх днів полягає в тому, що Петро Олексійович цілком собі ефективно і цинічно контролює політ / еліту. Навіть опозиційну її частину. У фінансовій частині особливо. Щось обіцяє і віддає, щось вимагає і безумовно отримує. Не виконав усний договір? Викинемо геть.

Реальних ж оппонентів, як не парадоксально, є тільки двоє. Арсеній Петрович Я. і Арсен Борисович А.

З одного боку, обидва є обов’язковою частиною влади. Обидва відчули, що таке реальне всевладдя і управління власною мережею смотрящих. Але обидва відчувають явний дискомфорт через вміле “відгризанія” деяким цієї самої влади.

З іншого боку, Аваков і Яценюк вже давно не одне і теж. Різні цілі, різні мотивації, різне майбутнє. Ні, формально вони все ще члени однієї політ / групи. Але інтереси давно в різних кошиках …

Так ось, Петро Олексійович – блискучий гравець, запросто каналізувавший понти багатьох колись сильних світу цього. Те, що суспільство роздратоване, так це наслідок, скоріше, відсутність стратегії і суцто меркантильного підходу до влади. Провального.

Адже прагматичний підхід говорить якраз про бажаність ефективного годування саме суспільства, а не тільки свого оточення. Але ось кулуарно президент з легкістю перекусив всіх. Поки що … Арсеній Петрович, як людина лякається легкого подиху холодного вітру і вкрай ласий на лестощі, був куплений десятком щедрих обіцянок.

У підсумку нічого з обіцяного не отримав, а забажав і вакантний Нацбанк, взагалі нахабно відходить … до Ворушиліна, супер / фахівця) з Фонду гарантування вкладів. Яценюк, який реально боїться фрондити всередині, зайняв нішу зовнішньополітичного коментатора.

Він регулярно розповідає про неефективність нинішньої моделі і бажаність переходу до чистого парламентаризму. Зовнішні партнери слухають з дитячою посмішкою на вустах – адже вони знають його електоральну цінність не гірше нас. Це до того, що Арсенія Петровича можна потроху посувати з потокових грошей …

А ось Арсен Борисович реально крутий партнер / опонент. Нині влада дійсно роздвлена на двох. АБ має вплив, ресурси і партнерів. Він запросто тримає на оперативній розробці всіх друзів / опонентів. У нього валом телефонно / візуального компромату, який, зрозуміло, не піде в суди, але завжди може вспливти.

Аваков сильний, упакований, хитрий. І ось яку тактику гри проти такого оппонета можна обрати?) По суті, ніякої. Будь-яка гра проти – це конфлікт, що загрожує сильним виснаженням ресурсів. Але я ж сказав, що Петро Олексійович геніальний в кулуарних іграх і тому його тактика чудесна і … банальна. Розділяй і володарюй.

Він сам категорично нічого не робить. Але так як всередині влади багато конфліктів, то оточення Авакова поступово і боляче смикають його найближче оточення. Заступника Трояна посмикав Луценко. Заступника Ярового смикнув Горбатюк. А там підключаться і Матіос з НАБУшнікамі. Петру Олексійовичу потрібно тільки почекати …

Михайло Подоляк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE