Politerno > Тернопільщина > Під час зустрічі очільників Тернопільщини із В’ячеславом Богуслаєвим йшлось про широкий формат співпраці

Під час зустрічі очільників Тернопільщини із В’ячеславом Богуслаєвим йшлось про широкий формат співпраці

  • 9 Серпня, 2017
  • 1554 Переглядів
  • 0

Відбулася зустріч очільників області голови облради Віктора Овчарука та голови ОДА Степана Барни, міського голови Тернополя із президентом АО «Мотор Січ», генеральним конструктором, народним депутатом України, Героєм України В’ячеславом Богуслаєвим. У розмові взяли участь народні депутати Тарас Юрик та Роман Заставний, перший заступник голови облради Василь Деревляний, та голови ОДА Іван Крисак, депутат облради Олександр Башта.

До Тернополя легендарний директор авіаційного підприємства приїхав невипадково. Віктор Овчарук вважає, що “…це хороший сигнал як для Тернопільщини, так і Запорізького краю. Це і можливі шляхи розв’язання проблем аеропорту, зокрема   відкриття рейсу “Тернопіль-Київ”, а у перспективі “Київ-Тернопіль-Жешув”, так і розміщення на базі летовища логістичного центру з технічним обслуговуванням літаків та гелікоптерів – відкриття бази для оснащення та модернізації гелікоптерів. Найближчим часом потрібно буде відпрацювати усі можливі шляхи реалізації такого проекту. Інвестиції обсяг в економіку краю – важливе питання для Тернопілля. Ми ставимо для себе завдання: збільшити інвестиційну привабливість нашої області. У нас вже були перемовини з іноземними бізнес-структурами, хотілось би отримати позитивні наслідки співпраці із своїми, українськими, великими компаніями”.

Під час перемовин В’ячеслав Богуслаєв говорив про широкий формат майбутньої співпраці, адже очолювані ним підприємства багатопрофільні: випускають надійні авіаційні двигуни і газотурбінні установки, які є конкурентними на світовому ринку, займаються розробкою і модернізацією вертолітної техніки, агротехни, сепаратори, мотопили тощо.  Продукція підприємства експлуатується на літаках і вертольотах різного призначення більш ніж в 100 країнах світу.

Неабияке значення на підприємстві надається медичній продукції.  Як зазначив президент АО “Мотор Січ”: АТ “МОТОР СИЧ” більше 20 років займається виробництвом і реалізацією виробів медичного призначення. За цей час розроблені і впроваджені в практику системи ендопротезів тазостегнового і колінного суглобів, які широко застосовуються в клініках України у тому числі перший вітчизняний ендопротез колінного суглоба “Мотор Сич ЭПК-2”.

За словами Олексія Зеленюка, директора з виробництва товарів народного споживання підприємства АТ “Мотор Січ”, метою візиту на Тернопільщину є впровадження продукції українського виробництва на внутрішньому ринку.

“Є пропозиції щодо розміщення на Тернопільщині локацій з виготовлення нашої продукції – це верстати, авіа-двигуни, гелікоптери, товари для медичної галузі та народного споживання. Як ми бачимо, в області є хороший технічний та трудовий потенціал, і в такий спосіб спільно можна було б покращити ситуацію із зайнятістю місцевого населення. Крім того компанія “Мотор Січ” пропонує співпрацю у розвитку Тернопільського аеропорту, зокрема ми можемо надавати свої літаки для виконання регулярних рейсів”, – зазначив Олексій Зеленюк.

На завершення зустрічі її учасники висловили впевненість у продовженні взаємовигідної співпраці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE