Politerno > Тернопільщина > Афера «Хеліксу» – до поліцейських у якості потерпілих звернулися більше півтисячі осіб

Афера «Хеліксу» – до поліцейських у якості потерпілих звернулися більше півтисячі осіб

  • 9 Серпня, 2017
  • 1336 Переглядів
  • 0

Розслідування щодо фінансової піраміди «Хелікс» триває, та її жертвам гроші так і не повернули.

Як відомо, вкладники втратили близько 45 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження, розпочате за частиною 4 статті 190 та частиною 2 статті 209 Кримінального кодексу щодо чотирьох осіб, причетних до створення та діяльності фінансової піраміди «Хелікс» триває, повідомляють у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На даний час до поліцейських у якості потерпілих звернулися більше півтисячі осіб. Переважно – жителі Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Вінницької областей, міста Києва. Серед заявників й громадяни інших держав: Італії, Ізраїлю, Німеччини, Молдови, Казахстану, країн Прибалтики.

Всі четверо підозрюваних, внесли заставу розміром майже дев’ять мільйонів гривень, виконують обов’язки, покладені на них судом та не покидають місця проживання без дозволу слідчого та суду.

У рамках міжнародного співробітництва слідче управління ГУНП в Тернопільській області надіслало правоохоронним органам Сполу́ченого  Королі́вства Вели́кої Брита́нії та Півні́чної Ірла́ндії запит про міжнародну правову допомогу для отримання інформації про іноземну компанію «Helix Capital Investments Ltd», яка, зі слів підозрюваних, залучала кошти інвесторів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE