Politerno > Україна і світ > Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні, у наступні кілька годин США почнуть відправляти зброю

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні, у наступні кілька годин США почнуть відправляти зброю

  • 24 Квітня, 2024
  • 199 Переглядів
  • 0

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США. Після цього президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства.

Про це Байден заявив на спеціальному брифінгу, передає “Європейска правда”.

“Це хороший день для Америки, для Європи і для миру у світі… Це те, що буде мати значні наслідки… Це додасть безпеки Америці, це зробить світ безпечнішим”, – зазначив Байден.

Окрім допомоги Україні, підписаний пакет передбачає 26 мільярдів доларів для Ізраїлю, 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу Газі та 8 мільярдів доларів на протидію військовій могутності Китаю.

Згодом Байден заявив, що першу партію допомоги Україні у рамках щойно підписаного закону про додаткове фінансування відправлять “вже у найближчі години”, очільник Білого дому перерахував, що буде входити у цей пакет.

“Я подбаю про те, щоб поставки почалися невідкладно. Вже у наступні кілька годин ми почнемо відправляти зброю в Україну. Це будуть ракети до ППО, артилерійські снаряди, боєприпаси для ракетних систем і бронетехніки”, – підкреслив президент США.

За його словами, “це інвестиція не тільки у безпеку України, але й у безпеку Європи”.

“І це інвестиція у нашу власну безпеку, тому що коли наші союзники сильніші – ми також сильніші”, – наголосив президент США.

Він також нагадав, що гроші на підтримку України одночасно є інвестицією в американську оборонну промисловість, оскільки вона виготовлятиме заміщення тій зброї, яку передають в Україну.

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. Телеканал CNN із посиланням на джерела проінформував, що у наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю, ймовірно, 1 мільярд доларів можуть бути далекобійні ракети ATACMS.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE