Politerno > Україна і світ > Пропозиція підвищити зарплати нардепам до 50 тисяч є “невиправданою і аморальною” – політолог

Пропозиція підвищити зарплати нардепам до 50 тисяч є “невиправданою і аморальною” – політолог

  • 15 Серпня, 2017
  • 1459 Переглядів
  • 0

На сьогоднішній день українські депутати не заслуговують підвищення заробітної плати

Таку думку висловив керівник центру “Третій Сектор” Андрій Золотарьов, коментуючи ініціативу народного депутата Миколи Княжицького про підвищення заробітної плати народних депутатів до 50 тисяч гривень.

Експерт вважає, що підвищення зарплат депутатів при нинішньому рівні життя більшості українців аморальне.

“У моральному плані нинішня Верховна Рада давно” пробила дно “. Якби депутати не брали конверти і голосували не так, як кажуть їм їх власники, а відповідно до того, що вони обіцяли своїм виборцям, то можна було б і 2 тисячі доларів платити. Країна б не розорилася.

Але на тлі того, що ця Верховна Рада подарувала громадянам африканські зарплати при європейських цінах і тарифах, їх наміри жити по-європейськи і отримувати приблизно так як в Європі, виглядають невиправданими і аморальними”, – вважає експерт.

Прихильникам же підвищення депутатської зарплати Андрій Золотарьов пропонує здавати мандат і йти на більш високооплачувану роботу.

Нагадаємо, раніше народний депутат Микола Княжицький в інтерв’ю одному зі ЗМІ запропонував збільшити депутатську зарплату до 50 тисяч гривень. За його словами депутатам потрібно платити стільки, щоб вони могли прожити і прогодувати свої сім’ї.

“Депутат Європарламенту отримує більше 10 тис. євро щомісяця, плюс проживання, перельоти додому, плюс, плюс, плюс … Думаю, якби у нас депутати і міністри отримували 50 тис. грн, а не 6 тис.,

Ми могли б питати з них, ловити за руку за кожну копійку, вимагати роботи, тому що на ці гроші реально прожити. Можна купити такий костюм, не соромно піти на зустріч з візаві з Польщі або Угорщині. А не ходити, вибачте, в Brioni, а розповідати, що у тебе зарплата 6 тис. грн і ти чесний”, – сказав він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE