Politerno > Україна і світ > Ілля Ківа погрожував лікарю за публікацію свого діагнозу

Ілля Ківа погрожував лікарю за публікацію свого діагнозу

  • 16 Серпня, 2017
  • 2479 Переглядів
  • 0

Радник глави МВС Арсена Авакова – Ілля Ківа погрожував лікарю, яка оприлюднила дані медекспертизи, що підтверджує наявність у нього психічного захворювання шизофренії і другу групу інвалідності.

Про це розповіла сама постраждала. А також про те, чому вона втратила роботу і до сих пір, після закінчення двох років, не може відновитися на посаді, йдеться в сюжеті Українських новин.

“Все почалося з того, що до мене прийшов запит бійців батальйону Полтавщина, і також правозахисників Полтави щодо лідера цього батальйону Ківи Іллі”.

“Заява Тетяни Максимівни Жабо, колишнього керівника профільної організації, яка видавала відповідні довідки, яка формувала відповідні висновки про стан здоров’я не тільки Ківи, а дуже багатьох інших членів команди Авакова, свідчать наочно і яскраво про те, як діє ця мафія, і ця банда.

Вони намагалися вбити її, вони намагалися позбавити його здоров’я, залякати з однією лише метою – щоб світ не дізнався про те, що у міністра внутрішніх справ радник є шизофреніком”, – говорить Сергій Каплін, народний депутат, лідер соціал-демократичної партії.

Про переслідування з боку радника міністра внутрішніх справ Іллі Ківи заявила колишній головлікар Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Жабо. Два роки тому на прохання бійців батальйону, яким командував Ківа, медик змушена була оприлюднити дані медекспертиз. Згідно з ними, він страждає серйозними психічними розладами. Цей діагноз став підставою для другої групи інвалідності.

“І тоді взагалі, як виконувач обов’язків головного інспектора Полтавської області, я побачила справу, то взагалі ми дали відповідь, що, згідно з його захворюванням, він не може займати ці посади, а найголовніше – це зброя”, – говорить Тетяна Жабо, колишній головлікар центру медико-соціальної експертизи.

Після цього – розповідає Тетяна Жабо, почався справжній жах. З погрозами приходив і сам Ківа.

“Неодноразово приходили і на роботу, в приміщення, до мене особисто. Почалися погрози, які підтвердилися діями. Це мене тільки за 2014-2015 рік було тричі скоєно нападів. На мій будинок, це збройні напади, люди в масках, з автоматами, були середньої тяжкості тілесні ушкодження”, – говорить Тетяна Жабо, колишній головлікар центру медико-соціальної експертизи.

Про те, що Ілля Ківа – часто поводиться неадекватно – наочно показує ситуація в Чаплинці. Під час енергетичної блокади Криму – радник міністра Авакова і 70 озброєних автоматників Нацгвардії і батальйону Херсон – пішли на штурм учасників акції.

Далі більше. Влітку 2015 начальника Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи взяли на гарячому. Вона нібито отримала хабар за оформлення інвалідності – півтори тисячі доларів. Після цього – Тетяну Жабо – звільнили з роботи.

“Після оприлюдненої інформації почався шалений тиск, по-перше, безпідставно мене відразу звільнили. Взагалі я є медиком вищої категорії, кандидат медичних наук, і взагалі сказали вона нікуди медиком, ну, це як сказав такий великий представник наших правоохоронних органів як Ківа, що я взагалі ніде не буду працювати і санітаркою”, – говорить Тетяна Жабо, колишній головлікар центру медико-соціальної експертизи.

У жовтні 2015 глава МВС Арсен Аваков призначив Іллю Ківу керівником Департаменту протидії наркозлочинності. В ефірі одного з телеканалів – глава служби з боротьби із наркозлочинністю телефонував дилеру.

Тетяна Жабо, що ризикнула оприлюднити інформацію про психічний стан здоров’я Іллі Ківи, виграла 8 судів, але рішення – поновити її на посаді – не виконується.

“Ківа – це просто шістка Авакова. Аваков оточив себе людьми не сповна розуму і використовує їх для своїх ганебних корупційних оборудок. Це абсолютно небезпечні і шкідливі для нашої держави індивідууми”, – говорить Сергій Каплін, народний депутат України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE