Politerno > Україна і світ > Щоб перемогти владу, Шабуніну потрібно бути сильніше і хитріше Порошенко

Щоб перемогти владу, Шабуніну потрібно бути сильніше і хитріше Порошенко

  • 16 Серпня, 2017
  • 1406 Переглядів
  • 0

Щоб перемогти Порошенко Шабуніну та компанії недостатньо бути чесніше Порошенко. Треба бути сильніше Порошенко і хитріше Порошенко.

Ніколи не думав, що буду ставити в приклад Арсенія Яценюка. Було Арсенію прикро, що його буде тролити морквиною Дурнев? Думаю так. Тим більше, цей тролінг показали по всіх каналах. Але злості Яценюка вистачило лише на некоректний натяк, куди він засуне журналісту морквину. Помилка, але не фатальна.

Що зробив Шабунін? Вдарив Філімоненко. Це незаперечний факт. Було прикро? Так, безумовно. Був Філімоненко проплачений, як свого часу Дурнев? Скоріше за все так. Треба було його бити? З точки зору нормального мужика – так. З точки зору людини, що ставить за мету повалити владу – ні в якому разі. Це прояв НЕ сили, а слабкості, нездатності контролювати навіть самого себе.

Що буде далі? Друзі Шабуніна кажуть, що буде суд і його можуть посадити на 5 років. Не посадять. Хоча факт нападу на Філімоненко задокументований і беззаперечний. Можуть вручити підозру, можуть надіти браслет. З дуже невисокою часткою ймовірності можуть дати умовний термін. Це справа не для того, щоб посадити Шабуніна. Стоїть завдання висміяти і маргіналізувати.

Спочатку по всіх каналах розкажуть з чого почався конфлікт: з обвинувачень Філімоненко, що Шабунін не служив. Нікого не цікавить, які у Шабуніна вагомі причини не служити, зате все запам’ятають звинувачення в тому, що Шабунин “закосив” від армії.
Потім буде суд. На нього прийдуть Мустафа, Лещенко і 50 чоловік друзів і знайомих.

Це теж прокрутять по всіх каналах, щоб показати рівень реальної підтримки Шабуніна. Поки триватиме процес, багато напишуть про тиранію, судове свавілля, вибіркове правосуддя і репресії. Ця тема буде дуже популярною в ФБ і збере багато лайків.

А потім влада не посадить Шабуніна та виставить всіх алармістів смішними балаболами. Це багатоходівочка, яка заганяє протестний рух в маргінес ентузіазмом самих активістів. Чим більше буде шуму навколо процесу Шабуніна, тим більше вигоди від нього отримає українська влада. На жаль, самі активісти цього не розуміють і процес для них важливіший за результат. Гучний, зухвалий, з молодими красивими обличчями, але безглуздий.

Шабунін слабкіше Порошенко, як сам Порошенко і Коломойський колись були слабші Януковича. Порошенко з Коломойським знайшли спосіб перехитрити всесильного Януковича з диктаторськими повноваженнями і взяти владу. Чи знайде свій спосіб Шабунін? Цей процес поки говорить про зворотне.

Serhii Marchenko, директор з розвитку у Work.ua

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE