Politerno > Україна і світ > За дві кампанії з е-декларування Корчак довела свою невідповідність займаній посаді, – нардеп (Відео)

За дві кампанії з е-декларування Корчак довела свою невідповідність займаній посаді, – нардеп (Відео)

  • 16 Серпня, 2017
  • 1602 Переглядів
  • 0

Найстрашнішим у процесі запуску електронного декларування в Україні стало те, що держава відмовилася від цієї функції та передала її недержавним організаціям.

Про це на телеканалі ZIK заявив Сергій Власенко, народний депутат України.

Коментуючи питання щодо того, що нині заважає НАЗК запрацювати на повну, Сергій Власенко зауважив, що пані Корчак за дві кампанії з е-декларування довела повну невідповідність займаній посаді. Ці кампанії, з його слів, була абсурдними з точки зору роботи системи тощо.

“Вона (Наталія Корчак. – Ред.) іще мала нахабство у тій ситуації, коли вона не виконувала, по суті, свої обов’язки, вона ще собі премії виписувала щомісячно по 200 тисяч гривень. Я думаю, що перше, що вона повинна була би зробити, і я про це говорив неодноразово, у тому числі і з трибуни ВРУ під час її звіту, що їй треба було б написати заяву про звільнення і йти, як раніше говорили, працювати у народне господарство. А далі прийшли би люди, які змогли би це питання вирішити”, – заявив Сергій Власенко.

Гість програми наголосив, що нардепи завжди готові допомогти “нормальним керівникам НАЗК”.

Сергій Власенко звернув увагу на те, як відбувався процес запуску системи електронного декларування. Найстрашнішим у цьому процесі, на його думку, стало те, що держава відмовилася від цієї функції та передала її недержавним організаціям.

“Це неправильно. Це державна функція – здійснювати контроль за деклараціями сотень тисяч державних службовців найвищого рівня”, – наголосив він.

На його думку, держава була зобов’язана відповідати за це питання на всіх рівнях.

“Але, на жаль, сьогодні державою керують люди, які не розуміють, що таке держава, які її функції, як вона повинна працювати, що вона повинна робити. А відтак, на жаль, у державі відбувається неправильна політика”, – заявив Сергій Власенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE