Politerno > Україна і світ > Футбол для партії влади – політтехнолог

Футбол для партії влади – політтехнолог

  • 17 Серпня, 2017
  • 1556 Переглядів
  • 0

Все ж таки треба бути об’єктивним і неупередженим. І тому, при всьому моєму скепсисі, я особисто не вважаю, що фронтмени політ / груп повинні нести пряму відповідальність за дурні дії / слова своїх фаворитчиків.

Політично – безсумнівно. Адже вони навмисне зробили “носіїв портфелів” депутатами і міністрами. Але персонально за їх дурість – ні. Адже Рева самодостатній в проявах дурості, а його старший товариш – прем’єр Гройсман, будь він розумніший, просто показово б влаштував прочуханку зі звільненням.

Яценюк, звичайно ж, не може відповідати за жадібність Полякова або Дейдея, але жорстке відмежування явно пішло б в плюс …

Проблема зовсім не в тому, що є неадекватні члени тієї чи іншої команди. Інших то все одно немає. Просто людина, будучи ніким, раптом стає всім. І ласий на солодкість мозок блискавично гине під звук фанфар.

Випадковий маленький чоловічок з купою дитячих комплексів, починає дискредитувати і понтуватись … Іноді це просто нерозумно (як з Ревою). Але частіше – це неминуче веде до трагедії.

Як характерну ілюстрацію пропоную оцінити … феєричного депутата від БПП Андрія Павелко. На перший погляд, малопомітного. Але саме Павелко і обрушить в результаті … президентську партію влади …

Пару років назад “випадковий” Павелко не просто отримав мандат БПП і парламентський бюджетний комітет. Місце жирне і ключове. Він став ще й головою … Федерації футболу. І майже відразу втратив голову від власної крутизни.

За великим рахунком, Павелко – це яскравий представник зграї “чорних лебедів”, яка і “з’їсть” нинішню систему. Тому що всі його кроки / ініціативи конфліктні. В роботі у Павелко відразу три фундаментальних проекти, кожен з яких реально руйнує … президентську команду. І тягне репутаційно вниз.

Поки – тихо. Завтра все це неодмінно вилляється в грандіозне супер / видовище …

Перший проект: нав’язливе бажання перетворити громадську Федерацію в … осередок політичної партії. Занадто нерозумно і прямолінійно. Проте, Павелко наполегливо змінює кадри в обласних Федераціях і скрупульозно будує партійні гавані. Трохи пізніше ми отримаємо дуже смердючу річку претензій. А в фіналі почуємо відповідну заяву ФІФА про тимчасове призупинення членства ФФУ. Напередодні якихось виборів …

Другий проект: нав’язливе бажання підмінити розвиток великого футболу псевдопатріотизмом. Для чого всупереч “логіці безпеки” і здоровому глузду тягне футбольні матчі в прифронтовій Маріуполь. Такий собі психіатрик ідефікс. І це при тому, що інфраструктура вмирає, чемпіонату як такого немає, гроші з індустрії йдуть.

І третій проект: Федерація … як сервісна структура одного клубу – ахметовського Шахтаря. Мені, правда, не зовсім зрозуміло прагнення Ріната Леонідовича зруйнувати чемпіонат і залишитися у гордій самоті. Але то олігархічна примха.

Павелко ж куди політично небезпечніше, тому що генерує цілих купу ризиків, кожен з яких в результаті вдарить по особистій репутації Господаря …

Михайло Подоляк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE