Politerno > Україна і світ > Шабунін: Проблема декларування не у великих статках, а в тому, що вони не відповідають доходам (Відео)

Шабунін: Проблема декларування не у великих статках, а в тому, що вони не відповідають доходам (Відео)

  • 17 Серпня, 2017
  • 1349 Переглядів
  • 0

Декларування показало не тільки неадекватність державних службовців, але і спільну неадекватність виборців. Бо ж проблема не у великих статках, а в тому, що всі ці статки не відповідають доходам.

Про це на телеканалі ZIK заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Гість програми зауважив, що серед українських політиків є певна кількість людей, які через зобов’язання висвітлити свої статки покинули політичну кар’єру.

“Насправді, проблема не у системі декларування, яка є нормальною, адже держслужбовці, яким ми платимо мають звітувати. Зокрема, декларування показало не тільки неадекватність державних службовців, але шановні виборці, вибачте, і нашу спільну неадекватність. Бо ж проблема не у великих статках, не тут проблема! Проблема не в жабі, яка когось душить, проблема в тому, що всі ці статки не відповідають доходам”, – заявив Віталій Шабунін.

На його переконання, немає нічого поганого в тому, якщо людина чесно заробила свої статки та з бізнесу прийшла у політику.

“Та слава Богу, багатих українців має бути більше! І якщо хтось збудував великий та успішний бізнес, а потім йде у держслужбу, то слава Богу! Треба, щоби у своїх головах виборці чітко розділяли, що не є великі статки проблемою. Великі статки стають проблемою тоді, коли їх не можна обґрунтувати доходами. До прикладу, якщо суддя живе у будинку на 500 метрів і все життя катається на трьох машинах, то очевидно, що це і є проблемою”, – каже Шабунін.

Також, на думку голови Центру протидії корупції, великою проблемою є й те, що нардепи приходять у парламент із сумками, вартість яких становить 5 тисяч доларів, але при цьому розказують людям, як жахливо живуть переселенці.

“Мабуть, не треба таку сумку мати. Але, якщо ти вже і стоїш із такою сумкою, то скажи людям, що я прийшла з бізнесу та заробила на неї чесно. Але, щоб таку сумку мали більшість підприємців, треба оці речі поміняти. Тобто, проблему із сумкою мають ті, де їхня риторика і образ критично різниться з їхньою справжньою “я” і тією сумочкою”, – підкреслив Віталій Шабунін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE