Politerno > Україна і світ > Маломуж: Українській владі потрібна повна прозорість. Ми зобов’язані тримати усе під контролем (Відео)

Маломуж: Українській владі потрібна повна прозорість. Ми зобов’язані тримати усе під контролем (Відео)

  • 18 Серпня, 2017
  • 1395 Переглядів
  • 0

Побувавши у сотні країн світу, я постійно запитував у президентів та прем’єрів, як же подолати кризу бандитизму. Всі говорили про те, що потрібна прозорість, контроль і зняття імунітету.

Про це на телеканалі ZIK заявив колишній Голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

“З’ясувалось, що держава може дуже просто вийти із кризи. На прикладах інших країн мені відомо, що формувалась політична еліта, а серед них назрівали лідери. Але вони з моменту народження і до самого приходу до влади, вивчали, які є рекомендації на посаду президента. Так само й соратники, які йшли в уряд.

До того ж, парламенти обирали громади. Знімався імунітет з президента і він за стінами свого кабінету відповідав перед законом так, як простий громадянин. Те саме стосувалось суддів, депутатів, урядовців тощо. Це формат відповідальності, який нам потрібний”, – наголосив гість програми.

Українській владі потрібна повна прозорість. Тому, за потреби мусимо встановити камери спостереження в кабінетах Адміністрації Президента та Верховній Раді, наголосив Микола Маломуж.

“Ми зобов’язані тримати усе під контролем. Щоб раптом наші обранці, приміром вночі, не проводили тіньові зустрічі. Я вважаю, що кримінальну відповідальність має нести президент, його дружина і вся сім’я. Це формат чесності, прозорості і перспектив змін.

Адже до влади можуть прийти десятки “завербованих” й вони утворять таку ситуацію, від якої країна просто розірветься”, – звернув увагу колишній Голова Служби зовнішньої розвідки.

Вихід із кризовою ситуації України Микола Маломуж вбачає у знятті імунітету, прозорості та контролі через ЗМІ та громадськість.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE