Politerno > Україна і світ > Компанія Коломойського подає позов проти США на $23 млн – ЗМІ

Компанія Коломойського подає позов проти США на $23 млн – ЗМІ

  • 9 Лютого, 2021
  • 603 Переглядів
  • 0

Американська компанія, що належать ексвласникам Приватбанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, подає позов проти США з вимогою про відшкодування $23 млн у відповідь на позови від Мін’юсту цієї країни щодо конфіскації нерухомості олігархів.

Йдеться про компанію Optima Ventures, зареєстровану в штаті Делавер, і її дочірню компанію, повідомляє Zn.ua з посиланням на Global Аrbitration Review.

Видання зазначає, що американські компанії, контрольовані українськими олігархами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, заявляють, що вони подають інвестиційний позов (в ICSID) проти Сполучених Штатів у відповідь на цивільні позови про конфіскацію їх активів.

Компанія Optima Ventures, зареєстрована в штаті Делавер, і її дочірня компанія ініціюють арбітражне слухання відповідно до двосторонньої угоди про інвестиції між Україною та США, вимагаючи відшкодування збитків на суму понад $ 23 млн.

Контрольний пакет акцій “Оптими” належить Коломойському і Боголюбову.  Частка, що належить їх колегам з Майамі Мордехаю Корфу і Уріель лабері, які є громадянами США і обвинуваченими у справі про фінансове шахрайство, ініційованому проти українських олігархів в штатах.

Журналісти пишуть, що в своєму інвестиційному позові ICSID “Оптима” зазначає, що ні Коломойському, ні Боголюбову не було пред’явлено ніяких звинувачень у скоєнні злочину в Україні. Що прокуратура України має виняткові повноваження порушувати кримінальні справи відповідно до Кримінального кодексу країни, і що українські цивільні суди не можуть оголосити порушення Кримінального кодексу без визнання провини в кримінальній справі.

 “Оптима” вважає, що для США нібито “нерозумно” заарештовувати і позбавляти українських інвесторів їх інвестицій на підставі “одностороннього і неправильного тлумачення” українського законодавства щодо поведінки, що має місце в Україні. Він стверджує, що дії влади США також порушують “доктрини ввічливості”.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

У Клівленді ФБР прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

Коломойський потрапив у поле зору проєкту FinCEN Files, який опублікував дані про підозрілі транзакції.

31 грудня стало відомо, що до Окружного суду Південної Флориди надійшов позов від Мінюсту США із вимогою конфіскації третього активу олігарха Ігоря Коломойського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE