Politerno > Україна і світ > Поляков: Я почав вирішувати проблему бурштину через те, що держава цим не займається (Відео)

Поляков: Я почав вирішувати проблему бурштину через те, що держава цим не займається (Відео)

  • 18 Серпня, 2017
  • 1467 Переглядів
  • 0

Я почав займатись проблемою бурштину через те, що держава цим не займається.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Максим Поляков.

“Коли сьогодні в Україні щомісяця продається та незаконно вивозиться бурштину від 200 до 300 мільйонів, то скажіть будь ласка, де тут НАБУ? Чому НАБУ не порушило жодної кримінальної справи щодо бурштину?”, – запитує гість програми.

Максим Поляков продовжив, що НАБУ, як новостворений орган повинен боротися з корупцією та мафією в Україні.

“Але, як може людина, яка сьогодні вимагала мільйон доларів, тобто пан Ситник, і по ньому відкрито кримінальне провадження, але чомусь ГПУ його не розслідує, очолювати НАБУ?”,– дивується нардеп.

Натомість, як зауважила ведуча програми, НАБУ займається топ-чиновники, а от незаконним видобутком, в тому числі і бурштину, як переконує ведуча, має займатися Національна поліція.

“Чому це не відбувається? Я відповім дуже просто. У нас заарештовували поліцейських, працівників СБУ і вже протягом двох років це знову відбувається. Щодо цього виступав і Аваков, і Матіос, і Луценко, але зрозуміло одне, що корупція кришується зверху”,– наголосив народний депутат.

Поляков підкреслив, що видобуток бурштину в Україні – це топ-корупція, тому цим повинне займатися НАБУ. Нардеп також додав, якщо Ситник почне з цього, то можливо, він вийде сам на себе.

Нагадаємо, нардеп від “Народного фронту” Максим Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину.

21 липня Солом’янський райсуд Києва обрав для Полякова заставу у 304 тисячі гривень і зобов’язав носити електронний браслет, а також здати всі закордонні паспорти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE