Politerno > Україна і світ > Залучення спеціалістів із реформ – це спроба Кабміну уникнути відповідальності, – Небоженко

Залучення спеціалістів із реформ – це спроба Кабміну уникнути відповідальності, – Небоженко

  • 21 Серпня, 2017
  • 1585 Переглядів
  • 0

Система нинішнього уряду України – це відрижка радянського управління державною власністю, заявив у коментарі виданню “Гордон” політолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко.

Тисяча фахівців із реформ в Україні, яких має намір набрати Кабінет Міністрів, не зможе покращити ситуацію в країні, заявив у коментарі виданню “ГОРДОН” політолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко.

“Фахівці з реформ ніяк не допоможуть покращити ситуацію в Україні. Адже сама система сьогоднішнього уряду – це відрижка радянського управління державною власністю. Причому цієї власності залишилося дуже мало.

Смішно дивитися, коли молода людина (прем’єр-міністр Володимир Гройсман), яка погано розуміє реалії СРСР, на повному серйозі керує країною, ніби він Фокін (перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін) або Щербицький (перший секретар Центрального комітету Компартії України (1972–1989) Володимир Щербицький).

Тобто Кабмін намагається керувати процесами, до яких він не має жодного стосунку. Власність давно приватизували, у нас олігархічна республіка. Дуже дивно, коли Гройсман сприймає Кабмін України як уряд радянської соціалістичної республіки”, – зазначив політолог.

На його думку, у невдачах Кабміну Гройсман звинуватить фахівців із реформ.

“Привезення натовпу “варягів” для участі у роботі Кабміну або пошук своїх доморощених “експертів” нічого не дадуть. Сама система Кабміну не здатна керувати ні кризами, ні проектами. Залучення фахівців із реформ – це спроба Кабміну уникнути відповідальності.

Гройсман, який швидко постарішає і збагатиться, через рік зможе сказати, що було зроблено все можливе, але запрошені фахівці не впоралися з поставленими завданнями. Кабмін – це самодостатня бюрократична система, яка відволікається тільки на економічні фантазії лобістів.

Тобто через них можна розв’язувати конкретні питання, пов’язані з корупцією. Більше уряд нічого робити не може”, – підкреслив Небоженко.

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 серпня планує затвердити умови конкурсу з відбору тисячі фахівців із питань реформ, зарплати яких будуть варіюватися в межах 30–60 тис. грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE