Politerno > Україна і світ > “Такого ще не було” – в ОБСЄ сподіваються, що “шкільне перемир’я” на Донбасі дійсно запрацює

“Такого ще не було” – в ОБСЄ сподіваються, що “шкільне перемир’я” на Донбасі дійсно запрацює

  • 23 Серпня, 2017
  • 1344 Переглядів
  • 0

Спецпредставник CММ ОБСЄ в Тристоронній (Мінській) контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік припустив, що підтримка лідерів “нормандської четвірки” дозволить дотримуватися майбутнього донбаське перемир’я.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Говорячи про досягнуті трьома президентами і фрау канцлер в Мінську домовленості Сайдік назвав плановане перемир’я “безперебійним і безстроковим”.

“Я сподіваюся, що з підтримкою від лідерів нормандського формату дійсно будуть зроблені зараз рішення, щоб забезпечити знову безперебійне і безстрокове припинення вогню”, – сказав Сайдік на брифінгу в Мінську в середу, 23 серпня за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи.

Представник ОБСЄ привітав публічну підтримку цього рішення лідерами України і Росії, канцлером Німеччини і президентом Франції.

“Це дійсно якісно новий момент – що ми отримали підтримку до нашого рішення вчора від лідерів нормандського формату. Такого ще не було”, – зауважив він.

Як повідомлялось, у вівторок, 22 серпня 2017 Путін, Меркель, Макрон і Порошенко домовилися про “шкільне перемир’я” на Донбасі.

23 серпня, у Мінську, трьохстороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі спільно з представниками ОРДЛО підтвердила прихильність введення режиму припинення вогню на Донбасі з 00.00 25 серпня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE