Politerno > Україна і світ > Лідери країн “Нормандської четвірки” підтримали черговий режим припинення вогню в Донбасі

Лідери країн “Нормандської четвірки” підтримали черговий режим припинення вогню в Донбасі

  • 23 Серпня, 2017
  • 1433 Переглядів
  • 0

Співрозмовники підтвердили прихильність Мінським домовленостями.

Увечері у вівторок, 22 серпня, відбулася телефонна конференція президентів України, Франції, Німеччини та Росії, за наслідками якої було зроблено спільну заяву.

Глави держав “Нормандської четвірки” висловили рішучу підтримку рішенню Тристоронньої контактної групи оголосити в зоні АТО з 23 серпня черговий режим припинення вогню, приурочений до початку навчального року.

“Лідери висловили надію, що це припинення вогню призведе до стійкого поліпшення ситуації безпеки в інтересах школярів і всього цивільного населення Донбасу”, – сказано в заяві, опублікованій на офіційному сайті президента України.

Співрозмовники також заявили про підтримку реалізації Мінських домовленостей на основі сталого припинення вогню.

Крім того, під час розмови з Еммануелем Макроном, Ангелою Меркель і Володимиром Путіним президент України Петро Порошенко вказав на необхідність негайного звільнення всіх українських громадян, яких утримують у заручниках бойовики російсько-терористичних формувань.

Український президент також поінформував співрозмовників про свій візит до Щастя Луганської області та зустріч зі спостерігачами ОБСЄ, які базуються в Станиці Луганській.

За результатами телефонної розмови лідери “Нормандської четвірки” зробили спільну заяву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE