Politerno > Україна і світ > Анатолій Матіос обіцяє суд над російськими генералами на чолі з міністром оборони РФ (Відео)

Анатолій Матіос обіцяє суд над російськими генералами на чолі з міністром оборони РФ (Відео)

  • 24 Серпня, 2017
  • 1772 Переглядів
  • 0

Ментальна помилка українців в 2014 році полягала у тому, що на вторгнення росіян ніхто не розраховував.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко заявив Анатолій Матіос, головний військовий прокурор України.

Головний військовий прокурор назвав, що стало ментальною помилкою українців.

“Невірно віддані накази у даному випадку не можуть бути основою тієї трагедії, що наступила. У нас, не дивлячись на проведення АТО, на території своєї країни, без зазіхання на сусідів, відбулося пряме вторгнення величезного угруповання Російської Федерації. В цьому полягала ментальна помилка, світоглядна… і я би не повірив, що відбудеться вторгення. На це вторгнення ніхто не розраховував”, – зазначив Анатолій Матіос.

Так, каже гість програми, Іловайській трагедії передували обстріли, тож розраховували на стрілянину “з тієї сторони”.

“Але коли зайшли у тил угрупованню іловайському і охопили місто колони бойової техніки регулярних російських військ, отоді наступило розуміння, що у нас немає чим їх рятувати”, – розповів Матіос.

З його слів, після того, як місто фактично було взяте у кільце, можливість виходу була лише в одному випадку – під прямий вогонь ворога, що фронтально оточив українських бійців.

“Росіяни сказали: здайте зброю, ми вас відпускаємо. Усі знають, що усі відмовилися. Ішла боротьба за майже 800 осіб, які могли вийти з Іловайська. На жаль, з Іловайська вийшли набагато менше осіб. Тільки нами встановлено 300 осіб, які потрапили у полон”, – розповів головний військовий прокурор.

Анатолій Матіос запевнив, що помилок українського військового командування не було, а також, що в Україні відбудеться суд щодо цієї трагедії. Гість програми зауважив, що щодо російського міністра оборони, генералітету генерального штабу російського війська, генерала Богдановського, який віддав безпосередній наказ на розстріл із крупнокаліберної артилерійської зброї наших бійців, відбудеться заочне засудження.

“Крім того, ми встановлюємо росіян, висловлюємо підозру, і вже 78, які, в тому числі, брали участь в операції під Іловайськом… Здається, більше 40 уже засуджені з реальними вироками”, – розповів Матіос.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE