Politerno > Україна і світ > Нардеп Семенуха розповів, чого боявся Кремль, коли придумував історію з ракетами для КНДР (Відео)

Нардеп Семенуха розповів, чого боявся Кремль, коли придумував історію з ракетами для КНДР (Відео)

  • 24 Серпня, 2017
  • 1356 Переглядів
  • 0

Чому пропагандистський скандал щодо ракет для КНДР виник саме тепер? Не тільки на фоні загострення стосунків між США і КНДР. Наскільки я поінформований, Україна суттєво просунулась в питанні отримання першої партії летальної зброї.

Про це на телеканалі ZIK розповів Роман Семенуха, нардеп фракції “Самопоміч”, коментуючи фейк про причетність України до надання двигуна для міжконтинентальної ракети.

З цієї причини Росія намагається будь-яким способом дискредитувати Україну, викликати резонанс всередині США, щоб рішення про надання першої партії летальної зброї хоча б відтермінувати.

“Але чому таке вкидання є можливим? Бо є певний ґрунт, і про це точно знають американці – в Україні фактично відсутній контроль не тільки за “Укрспецекспортом” (компанія, яка монопольно продає зброю за кордон) а й за будь-якою копійкою, яка стосується оборонного бюджету”, – вважає депутат-опозиціонер.

Тому Україна, на думку депутата, має зробити декілька речей. “Перше – залучити всіх необхідних представників США, щоб довести, що наша держава до історії з військовими технологіями для КНДР не має жодного стосунку.

Друге – без тотального парламентського і цивільного контролю, зокрема за “Укрспецекспортом” будь-яка реформа армії неможлива. І це нам кажуть представники, які приїжджають до нас від НАТО.

Вже з цього року треба відмовитись від практики, коли депутати голосують за бюджет, де оборонна промисловість – це два рядки. Треба перейти до практики США, де голосують за розділами. Ми в стані окремо голосувати бюджет Міноборони і всього, що з ним пов’язано. І тоді такі російські вкидання стануть неможливими”, – пояснив вигоду України обранець “Самопомочі”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE