Politerno > Україна і світ > Ситник заявляє, що “Роттердам+” застосовується незаконно

Ситник заявляє, що “Роттердам+” застосовується незаконно

  • 24 Серпня, 2017
  • 1727 Переглядів
  • 0

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що так звана формула “Роттердам+” застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля.

Про це він повідомив в інтерв’ю 24 каналу.

“Ми прийшли з обшуком в НКРЕ. Спочатку ми хотіли отримати всі ці документи через тимчасові доступи, але суд відмовив. Було прийнято рішення детективами щодо проведення обшуку, в ході якого були вилучені ці документи”, – сказав Ситник.

“Попередньо можу сказати, що, нажаль, ця формула не відповідає тим реаліям, які є в державі”, – зазначив директор НАБУ.

“Вона (формула – ред.) застосовується до вугілля, яке постачається з-за кордону, але згідно тих документів, які ми вилучили, тільки 3% вугілля офіційно постачається з-за кордону”, – наголосив він.

Сама ж формула, повідомив Ситник, застосовується до 100% вугілля.

“На нашу думку це незаконно і ми після проведення всіх слідчих дій будемо приймати остаточне рішення по цій справі”, – зазначив директор НАБУ.

“Це провадження було зареєстровано на підставі рішення суду, ми почали розслідування декілька місяців назад і зараз ми підійшли до того, що ми дійсно бачимо, що відносно значної кількості вугілля ця формула застосовується незаконно”, – заявив Ситник.

“Ми зібрали всі достатні докази і найближчим часом будемо приймати остаточне рішення”, – підсумував він.

Як повідомлялося, НАБУ проводить розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами НКРЕ, які затвердили формулу Роттердам+.

17 серпня співробітники НАБУ прийшли з обшуками в будівлю НКРЕ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE