“Заборонити з 00:00 місцевого часу 28 серпня до 00:00 місцевого часу 31 серпня плавання всіх кораблів і суден, за винятком кораблів і суден ВМФ, кораблів і судів федеральних органів безпеки, а також суден, що беруть участь в технологічному процесі будівництва об’єкта “Транспортний перехід через Керченську протоку” в забороненому районі в районі будівництва “Транспортного переходу через Керченську протоку” в акваторії Керченської протоки”, – йдеться в документі.

Як відомо, раніше Росія заборонила рух будь-яких кораблів та суден, за винятком кораблів та суден Військово-морського флоту РФ, кораблів і судів федеральних органів безпеки РФ, а також судів, що беруть участь в процесі будівництва Керченського мосту.

У свою чергу Україна готує позов до РФ у зв’язку зі збитками портів через будівництво Керченського моста.

Міністерство закордонних справ України також направило російським колегам ноту в зв’язку з одностороннім рішенням Москви обмежити рух суден через Керченську протоку.

Також відомо, що через будівництво арки Керченського моста РФ встановила обмеження для проходження суден в українські порти в Азовському морі.

Читайте також: Керченський міст в Гаагу, – нардеп