Politerno > Україна і світ > Украінцям видано вже близько 770 тис. біометричних паспортів

Украінцям видано вже близько 770 тис. біометричних паспортів

  • 31 Серпня, 2017
  • 1338 Переглядів
  • 0

Зразок біометричного закордонного паспорта

З початку набуття чинності безвізового режиму між Україною та Євросоюзом держпідприємство “Поліграфічний комбінат “Україна” з виготовлення цінних паперів” отримало понад мільйон заявок на виготовлення біометричних паспортів, з яких на сьогодні надруковано вже близько 770 тисяч.

Про це йдеться у відповіді директора комбінату Юрія Оніщенка на запит Громадського.

Зокрема, вказується, що з 11 червня (початку дії безвізу. – Ред.) по 28 серпня поліграфкомбінат отримав 1 109 049 замовлень на виготовлення біометричних паспортів. За той же період держпідприємство виготовило 775 871 паспорт. Отже, у поліграфкомбінату лишилось ще 333 178 замовлень.

“Державний центр персоналізації документів Поліграфкомбінату “Україна” працює цілодобово 7 днів на тиждень. Трудовий колектив поліграфкомбінату, незважаючи на відпускний період, працює у тризмінному режимі без вихідних”, – ідеться у відповіді.

Із цих даних випливає, що комбінат виготовляв у середньому 9821 паспорт на день. Таким чином, для того, щоб виготовити решту 333 тисячі паспортів підприємству необхідно приблизно 34 доби.

“У найближчі 3-4 місяці поліграфкомбінат “Україна” очікує поставку додаткової системи з персоналізації паспортів BookMaster One System, виробництва компанії IAI industrial system B.V. (Нідерланди), що збільшить загальну виробничу потужність з персоналізації бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон більше ніж у два рази”, – додали у дирекції поліграфкомбінату.

Як повідомлялося, станом на 23 серпня правом безвізових подорожей вже скористалися 200 тисяч українців.

Нагадаємо які документи потрібні для виготовлення біометричного паспорта

Список документів для осіб, що досягли 16-річного віку:

– заява-анкета (подається особисто або законним представником);

– паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);

– свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон вперше особі, що не досягла 14-річного віку);

– відповідні документи з відміткою банку про здійснення встановлених законодавством платежів (консульського збору) або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів (консульського збору);

– документ про реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків у разі його наявності (для громадян, що досягли 18-річчя).

Сфотографуватись на фото можна прямо на місці. Якщо оформлюєте документ дитині до 12 років або людині, що за станом здоров’я не може пересуватись (і про це є відповідна довідка) — то фото можна принести готові: дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра та одну — розміром 10 х 15 сантиметрів.

Якщо оформлюється паспорт для виїзду за кордон дитині до 16 років, що проживає з одним із батьків, додатково подається оригінал або засвідчена в установленому порядку копія одного з таких документів: свідоцтва про смерть другого з батьків; рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків; рішення суду про визнання другого з батьків безвісти відсутнім; рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним; довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву-анкету, або у разі оформлення паспорта у закордонній дипломатичній установі України – іншого документа, що підтверджує таку реєстрацію; оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE