Politerno > Україна і світ > Мінімальна зарплата в Україні має становити 12-13 тисяч гривень, – Сергій Каплін (Відео)

Мінімальна зарплата в Україні має становити 12-13 тисяч гривень, – Сергій Каплін (Відео)

  • 3 Вересня, 2017
  • 1571 Переглядів
  • 0

До відповідного рівня мінімальної заробітної плати у 12-13 тисяч, пенсії мають складати 6-7 тисяч гривень.

Таку думку висловив народний депутат України Сергій Каплін в ефірі телеканалу ZIK.

“Ми повинні суттєво піднімати зарплату українцям, відтак “мінімалка” має становити 12-13 тисяч гривень. Я як перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики разом із головою Комітету Людмилою Денисовою провели велику кількість міжнародних і парламентських слухань та вивчали це питання”, – зауважив Каплін.

Відповідно до такого рівня мінімальної зарплати, за підрахунками представників Комітету, пенсії мають складати 6-7 тисяч гривень.

“Півтора місяці тому, коли розглядалася пенсійна реформа, ми внесли свій, альтернативний закон в межах пенсійної реформи, який дозволив би рухатися у такому напрямку. Проте ми не змогли його провести у сесійну залу”, – констатував нардеп.

Також він додав, що фонди оплати праці великих підприємств, які переважно належать олігархам, умисно недоплачують своїм робітникам.

“Фонди оплати праці на підприємствах олігархів складають не більш як 10% від собівартості виробленої продукції. Тоді як у Європі такі провідні підприємства виділяють на своїх робітників до 30%. Натомість велику різницю прибутку українські олігархи можуть витрачати і витрачають на фінансування політичних сил, таких як “Радикальна партія”, “Народний фронт”, та решту своїх політпроектів”, – певен Сергій Каплін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE