Politerno > Україна і світ > Реформами в Україні займаються люди байдужі до країни

Реформами в Україні займаються люди байдужі до країни

  • 3 Вересня, 2017
  • 1458 Переглядів
  • 0

Стовпи українських перетворень, “агенти змін” … Просто ще раз погортайте декларації цих провідників реформ, щоб сформувати для себе не ілюзорну, а реальну картину найближчого майбутнього України.

Ось, наприклад, міністр фінансів Олександр Данилюк. Сини – піддані Її Величності королеви Британії. Бізнес в Лондоні, який приносить нехай невеликі, але стабільні дивіденди.

Думаєте, він прямо ночами не спить, все думає, як українцям жити в стабільній фінансовій системі – якщо не цього покоління, то хоча б наступного?

Навряд чи на це здатний міністр фінансів, на чиєму банківському рахунку всього 1458 доларів, а ось готівкою – $ 130 тис. Думаєте, його тут щось тримає? Майбутнє дітей? Банківські вклади? Бажання жити в стабільній країні, де можна довіряти банкам?

Так йому зараз навіть його колеги-міністри не довіряють, зберігаючи всі, що нажито непосильною працею, переважно в готівковій валюті.

Подивіться хоча б на міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика: в банку у нього 6 687 доларів, а ось готівкою 890 тисяч доларів. Це не рахуючи 240 тис. Євро і 4,7 млн. гривень.

Думаєте, цього потужного старого, що віддає перевагу відпочинку на Мальдівах, щось пов’язує з Україною? Думаєте, він так само, як і Данилюк, ночами не спить, все думає, як позбавити країну від енергетичної залежності і замінити російську сировину поставками з інших країн?

Так і бачу, як Насалик зі своєю дружиною, громадянкою Російської Федерації, попиває чай торгової марки “Московська чайна фабрика” і розмірковує над альтернативою російським енергоносіям.

Втім, навіть якщо цей розумовий процес ніколи не скінчиться реальними результатами, переживати міністру енергетики нема про що. У кого вистачить совісті дорікати в чомусь людині, що пожертвувала в минулому році Блоку Петра Порошенка один мільйон гривень?

Так що там Насалик. Ще один міністр-мільйонер, глава МВС Арсен Аваков теж навряд чи пов’язує своє майбутнє з Україною, судячи з його декларації.

Думаєте, власник двох кіпрських офшорів і італійської компанії, вартістю 8,8 млн.грн.,який за законом в принципі не може займатися бізнесом, дійсно всією душею вболіває за верховенство права?

Чи вірите, що цінитель антикваріату і імпортного алкоголю на сотні тисяч доларів, любитель готівкової іноземної валюти, включаючи японські ієни (за декларацією 96 тисяч, про всяк випадок), довгий час жив в Італії, просто не мислить себе без України? І прагне зробити її такою комфортною для життя, як Італія?

Або, може бути, ви думаєте, що віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе всім серцем хоче, щоб українці стали частиною об’єднаної Європи притому, що одна її дочка громадянка США, а інша громадянка Грузії?

Реформами в Україні займаються люди, яких з цією країною мало що пов’язує. Які, судячи з їх деклараціями про доходи, навряд чи пов’язують майбутнє своє і своїх дітей з цією країною. І результат ми всі з вами спостерігаємо просто зараз.

Ruslan Ivanov

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE