Politerno > Україна і світ > Нас не буде, кому лікувати, – нардеп про скасування Польщею атестації для українських медиків (Відео)

Нас не буде, кому лікувати, – нардеп про скасування Польщею атестації для українських медиків (Відео)

  • 4 Вересня, 2017
  • 1840 Переглядів
  • 0

На зустрічі з виборцями медики нам розповіли, що Польща скасувала додаткову атестацію для наших медпрацівників – лікарів і медсестер з України. Тому люди, і це вже масове явище, не те що заявляють про готовність, а вже багато хто з медиків виїхав на роботу. А коли говоримо, мовляв медики через реформу завтра можуть опинитись без роботи, то ми за інше маємо переживати – нас не буде кому лікувати.

Про це в програмі “Перші про головне. Коментарі” на телеканалі ZIK розповів Тарас Пастух, нардеп фракції “Самопоміч” у Верховній Раді, коментуючи потребу ухвалення медичної реформи.

Гість програми відзначив, що на 100% досконалого закону Рада ніколи не ухвалювала. “Закон про медичну реформу, він також недосконалий, – і міністерство це визнає, у процесі втілення треба буде провести цілий ряд поліпшень.

Але те, що сьогодні закривають ФАПи і те, що на сьогодні лікарня не може надати медичних послуг – це сьогоднішні реалії. І не міняти цього – означає благословити і дати загнивати”, – переконаний представник “Самопомочі” у парламенті.

Тому сьогодні, на думку Тараса Пастуха, треба врятувати лікаря. “Можливо, реформа недосконала, можливо наступного року її треба буде підрегулювати, але те, що необхідно ухвалювати зараз – це очевидно і для лікарів, і для пацієнтів”, – констатував нардеп.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE