Politerno > Україна і світ > Антикорупціонери Шабунін, Каленюк і Лещенко стали фігурантами розслідування в США

Антикорупціонери Шабунін, Каленюк і Лещенко стали фігурантами розслідування в США

  • 4 Вересня, 2017
  • 1496 Переглядів
  • 0

Скандал між США і Росією продовжує бити по Україні. Оскільки санкції виявилися неефективними, а США прагне обмежити вплив Росії, президент США Дональд Трамп бачить в цьому неефективність використання фінансової допомоги Україні, зокрема Центром протидії корупції Віталія Шабуніна.

“Адміністрація Трампа зупинила і перегляне надання фінансової підтримки таким організаціям, як ЦПК (AntAC), UNITER та Організація міжнародного права в галузі розвитку (IDLO)”, – про це пише американське видання Washington Journal з посиланням на Адміністрацію Президента США Дональда Трампа.

Це стало наслідком неодноразових зловживань грантовими коштами з боку ЦПК і його керівництва, пише видання. У 2014-2016 рр посольство США в Україні надало ЦПК гроші Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кошти були передані голові правління Центру Віталію Шабуніну, який разом зі своєю колегою Дариною Каленюк відповідав за використання коштів для боротьби з корупцією серед чиновників. Але з’ясувалося, що гроші були спрямовані на власне збагачення. Як повідомляє Foxnews, існують значні розбіжності між способом життя керівництва ЦПК, їх зарплатами і активами.

У липні Державна фіскальна служба України порушила справу проти Віталія Шабуніна та інших керівників ЦПК.

У США неефективність діяльності грантових організацій в Україні також пов’язують з посиленням ролі Росії. “Напруженість між США і Росією вимагає стратегічних рішень з боку адміністрації Трампа. Держдеп на чолі Тіллерсона перегляне попередні домовленості. Тільки позбувшись від стратегічних помилок попередньої адміністрації, Трампу і Тіллерсону вдасться послабити вплив Росії і зміцнити Україну”, – пише Washington Journal.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE