Politerno > Україна і світ > У “Батьківщині” розповіли застереження щодо двох реформ (Відео)

У “Батьківщині” розповіли застереження щодо двох реформ (Відео)

  • 5 Вересня, 2017
  • 1268 Переглядів
  • 0

По освітянській реформі у нас залишилось буквально кілька невирішених питань. Ці всі речі ще завтра у нас є шанс врегулювати – це не глобальні питання, але дуже точкові. Якщо вони будуть підтримані – в такому випадку за цю реформу треба буде голосувати двома руками.

Таку думку на телеканалі ZIK пообіцяв Іван Крулько, нардеп опозиційної парламентської фракції “Батьківщина”, коментуючи розгляд у Раді освітньої і медичної реформ.

Такими застереженнями, за словами обранця, є питання із профтехосвітою. “Тому що якщо держава гарантує здобуття середньої освіти, треба платити за неї.

Друге питання – проблема із державно-приватним партнерством, тобто земля під цим “соусом” може бути передана приватним особам. У нормальній країні цей механізм працює, а в нас хапнуть і не буде ні освітнього закладу, ні його майна”, – застеріг депутат Верховної Ради.

Окрім освітньої, пан Крулько згадав і медичну реформу, яка також має розглядатися у парламенті. “Ми маємо ряд дуже серйозних претензій до медичної реформи. Ми підтримуємо загалом ідею предметного фінансування особи, а не ліжкомісця, підтримуємо те, що кошти мають виділятися на пацієнта, а не на різного роду будівлі.

Але ми побачили, що під гаслами оптимізації ми можемо зіткнутися з руйнацією всієї мережі сільської медицини. Це дійсно проблема, бо це доступ до первинної медичної допомоги, яку людина може отримати прямо у себе в населеному пункті. Давайте розуміти, які у нас дороги, який транспорт – людина навіть не зможе доїхати до лікарні, в якій має отримати рівень якихось медичних послуг”, – застеріг депутат “Батьківщини”.

Відтак опозиційна фракція подала свої правки до медичної реформи. “Ми очікуємо, що профільний комітет – з питань охорони здоров’я – а не соціальний комітет, який готував до першого читання, їх розгляне, і дослухається до них. У такому випадку безумовно ми будемо ухвалювати рішення. Але якщо наші пропозиції будуть без розгляду – такий буде і результат”, – пообіцяв нардеп Крулько.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE