Politerno > Україна і світ > Пашинський про приїзд Саакашвілі до України: Я б на його місці 22 рази подумав (Відео)

Пашинський про приїзд Саакашвілі до України: Я б на його місці 22 рази подумав (Відео)

  • 7 Вересня, 2017
  • 1429 Переглядів
  • 0

Україна зобов’язана виконувати свої підписані міжнародно-правові зобов’язання, тому, якщо Михайло Саакашвілі приїде, то Україна зобов’язана його видати за запитом Грузії.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко заявив Сергій Пашинський, народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань безпеки та оборони.

Гість програми, коментуючи питання щодо приїзду Михайла Саакашвілі, наголосив, що це його право і ніхто не забороняв політику приїжджати до України.

“Нема заборони в’їжджати. Держава Україна зобов’язана виконати свої закони на території”, – зазначив Сергій Пашинський та наголосив, що, якщо у Саакашвілі є необхідні документи для в’їзду, нехай приїжджає.

“Єдине, я б на його місці 22 рази подумав, тому що я вважав і вважаю, що Україна зобов’язана виконувати свої підписані міжнародно-правові зобов’язання, і я думаю, що, якщо він приїде, то Україна зобов’язана його видати за запитом Грузії. Є офіційна заява Мін’юсту, запит цей отримано. Це питання вже правоохоронних органів, слідства і всього іншого”, – заявив Сергій Пашинський.

Гість програми також додав, що українське законодавство щодо охорони кордонів було прийняте ще тоді, коли Україна заявляла, що у нас як держави немає ворогів.

“На сьогодні є десятки випадків порушення державного кордону, а в нас – 15 діб арешту. Ну, це якось смішно, коли йде фактично агресія Росії”, – каже Сергій Пашинський.

Народний депутат нагадав, як на українській території спіймали російських “феесбешників”, які твердили, що “заблукали”. І парадокс полягає у тому, каже гість програми, що де-юре їм можна було пред’явити лише протокол про 15 діб затримання.

“Це неправильно”, – вважає політик.

Він зауважив, що кілери з РФ готують та здійснюють в Україні замовні вбивства.

“Ми всі прекрасно розуміємо, що ці люди незаконно перетинали наш кордон, за підробленими паспортами. І вони навіть не несуть (відповідальності. – Ред.), бо у нас 15 діб арешту за це”, – наголосив голова Комітету ВРУ з питань безпеки та оборони.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE