Politerno > Україна і світ > Гриценко заявив, що дії прихильників Саакашвілі на КПП “Шегині” спровокувала чинна влада.

Гриценко заявив, що дії прихильників Саакашвілі на КПП “Шегині” спровокувала чинна влада.

  • 11 Вересня, 2017
  • 1923 Переглядів
  • 0

Під час прес-конференції лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко заявив, що дії прихильників Саакашвілі на КПП “Шегині” спровокувала чинна влада.

Про це повідомляє кореспондент Leopolis.news.

“Я вважаю, що влада має зробити висновки. Саме влада – наголошую. Це, що відбулось (незаконний перетин кордону – авт. ) це не припустимо з правової точки зору, але рушійною причиною, провокатором виступила влада. По-перше – це ганебний указ, підлий, яким позбавили громадянства Саакашвілі. Пізніше всілякі протидії. Соромно було нам, полякам, Європі, коли починаються ці ігрища з “Укрзалізницею”. Заблокований мобільний зв’язок – це вже діяв силовий блок. Пізніше всі ці замінування – соромно за генерала-прикордонника. Так, це спровокувало реакцію людей, неадекватну, за межами правового поля. Влада має зробити висновки і не допустити це в майбутньому. Це підриває засади нашої державності, що зовсім не в інтересах наших громадян”.

Також, Гриценко відмовився коментувати заяву генпрокурора Луценка про те, що нардепи, які стоять за незаконним перетином кордону будуть притягнуті до відповідальності, сказавши, що в Луценка “язик без костей”.

Як відомо, 10 вересня прикордонники польської сторони ПП “Шегині” пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України, однак у “нейтральній зоні” автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що “згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід “Шегині” заміновано”.

Після цього прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели його на територію України.

Джерело в Держприкордонслужбі України зазначило, що у зв’язку з позаштатною ситуацією ніхто з українських політиків і громадських діячів, які перебували “сірій зоні” на українсько-польському кордоні разом з Михайлом Саакашвілі, не пройшов прикордонний контроль з українського боку.

Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з незаконним перетином кордону Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон. До прокуратури може бути передано факти по 4 епізодам.

Юрій Луценко згодом повідомив, шо організаторів “прориву” Саакашвілі притягнуть до кримінальної відповідальності.

Також, Арсен Аваков наказав кожному, хто брав участь у “прориві кордону” з’явитися в поліцію, а Президент України Петро Порошенко заявив, що інцидент з Саакашвілі не потребує політичних коментарях, питання має розглядатися в правовому полі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE