Politerno > Україна і світ > Луценко заявляє, що організаторів “прориву” Саакашвілі притягнуть до кримінальної відповідальності

Луценко заявляє, що організаторів “прориву” Саакашвілі притягнуть до кримінальної відповідальності

  • 10 Вересня, 2017
  • 1547 Переглядів
  • 0

Організатори незаконного перетину кордону у КПП “Шегині” та ті, хто керував такими діями чи сприяв їм порадами, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це пізно ввечері 10 вересня повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

“Закон вимагає притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто організовував незаконний перетин кордону, керував такими діями, або сприяв їм порадами чи діями. Це буде зроблено. Як буде дана оцінка і дій владних інституцій протягом сьогоднішніх подій”, – заявив Луценко.

Він зазначив, що прихильники Саакашвілі “знищують державу, борючись за владу” і додав, що  силовий сценарій вирішення питання – “прецедент для прихильників Захарченка, Януковича, Клименка”.

“Хто не згоден – спробуйте прорвати грузинський чи британський кордон. Єдиний шлях вирішення суперечок про законність дій влади щодо громадянина – суд”, – заявив генпрокурор.

Як відомо, 10 вересня прикордонники польської сторони ПП “Шегині” пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України, однак у “нейтральній зоні” автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що “згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід “Шегині” заміновано”.

Після цього прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели його на територію України.

Джерело в Держприкордонслужбі України зазначило, що у зв’язку з позаштатною ситуацією ніхто з українських політиків і громадських діячів, які перебували “сірій зоні” на українсько-польському кордоні разом з Михайлом Саакашвілі, не пройшов прикордонний контроль з українського боку.

Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з незаконним перетином кордону Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон. До прокуратури може бути передано факти по 4 епізодам.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE