Politerno > Україна і світ > “Внесли і внесли”: реакція “Батьківщини” на внесення Тимошенко в базу “Миротворця”

“Внесли і внесли”: реакція “Батьківщини” на внесення Тимошенко в базу “Миротворця”

  • 13 Вересня, 2017
  • 1530 Переглядів
  • 0

Лідер “Батьківщини” народний депутат Юлія Тимошенко слідом за Михайлом Саакашвілі потрапила в базу сайту “Миротворець”. Їй ставиться в провину незаконне перетинання кордону та ще ряд порушень

“Напад на прикордонників під час виконання ними своїх обов’язків з охорони державного кордону України в складі групи осіб. Участь в підготовці незаконного перетину державного кордону України особою без українського громадянства. Маніпулювання суспільно значущою інформацією”, – йдеться в повідомленні сайту “Миротворець”, яке з’явилося 11 вересня.

Саме по собі внесення в базу “чистилища” “Миротворця” Тимошенко має значення тільки з пропагандистської точки зору і не матиме великого значення і наслідків. Її поява в компанії росіян, що підтримують російську політику щодо України, покликана підмочити рейтинг лідера “Батьківщини”. “Попадання в списки сайту “Миротворець” є ганьбою для будь-якого політика і громадянина України” – заявив в ефірі телеканалу NewsOne радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

У самій “Батьківщині” впевнені, що це жодним чином не зможе вплинути на популярність Тимошенко.

– За цим стоїть Порошенко, тільки він може координувати ці речі. Аваков? Він давно пішов від Юлі. Внесли і внесли. На рейтинг Юлі це ніяк не вплине. Вона займається країною, а не сайтами, – повідомила народний депутат від “Батьківщини” Олександра Кужель.

Але тут цікавий і інший момент. Минулого тижня з’явилася інформація про те, що Юлія Тимошенко нібито веде переговори з одним з лідерів “Народного фронту” і міністром МВС Арсеном Аваковим на предмет створення політичного союзу з ним напередодні можливих дострокових виборів до парламенту.

Але поява Михайла Саакашвілі перекреслила можливість створення такого союзу. Між грузином і вірменином, лідер “Батьківщини” обрала давнього ворога Авакова – Михайла Саакашвілі. А поява Тимошенко в базі “Миротворця”, який безпосередньо пов’язують з Арсеном Аваковим, як раз і є свідченням остаточного розриву між ними. І зараз більш ймовірний союз між Тимошенко – Саакашвілі і “Самопоміччю” Андрія Садового.

Думка експертів

Кость Бондаренко, політолог

– Тимошенко Аваков зараз не потрібен – вона пам’ятає, як він вийшов з “Батьківщини” в 2014 році. А Авакову, як міністру внутрішніх справ також зараз не вигідно йти на союз з Тимошенко. Якщо він піде в команді з Тимошенко, то йому потрібно буде відмовитися від поста глави МВС і йти на вибори як рядовому учаснику. Та й особливих рейтингів і популярності у нього немає. Так що навряд чи варто говорити про те, що він може бути чимось особливо цінним для Тимошенко.

Володимир Фесенко, політолог

– Контакти між Аваковим і Тимошенко могли бути, але зараз Аваков ні на який прямий союз з Тимошенко піти не може. Це було б фальстартом і занадто небезпечно для нього. Дострокові вибори в парламент вигідні Тимошенко, але не Авакову. Для нього краще синиця в руках, ніж журавель – в небі. Пост міністра МВС – це його синиця в руках і вплив на Порошенко. А що буде на виборах до парламенту – ще невідомо. У Авакова немає ніякого електорального потенціалу, він навіть в рідному Харкові не зможе розраховувати на перемогу.

І після виборів він втрачає посаду міністра внутрішніх справ, без якого він абсолютно не буде потрібний Тимошенко. І немає гарантії, що він повернеться у владу після дострокових парламентських виборів. Саакашвілі – це ще один фактор проти союзу з Аваковим, тому вона і потрапила в “Миротворець”.

Всього в сайт центру “Миротворець” крім Михайла Саакашвілі і Юлії Тимошенко потрапили ще три депутата – Сергій Власенко, Юрій Дерев’янко та Дмитро Добродомов. Всім їм закидають “незаконний перетин державного кордону, напад на прикордонників та участь в підготовці незаконного перетину кордону особою без українського громадянства”. А Юрія Дерев’янка також звинувачують в “маніпулюванні суспільно значущою інформацією”.

Сергій Власенко входить до фракції “Батьківщина”, а Юрій Дерев’янко та Дмитро Добродомов – позафракційні.

Джерело

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE