Politerno > Україна і світ > Авіаційна служба України оштрафувала російські авіакомпанії на 2,7 млрд грн

Авіаційна служба України оштрафувала російські авіакомпанії на 2,7 млрд грн

  • 19 Вересня, 2017
  • 1335 Переглядів
  • 0

Авіакомпаній РФ, які порушили авіапростір України, налічується понад 40

Державна авіаційна служба України за період введення санкцій проти авіакомпаній, які порушили повітряний простір України (польоти в анексований Крим. – Ред.), застосувала до них понад 20 тис. штрафів на загальну суму 2,72 млрд грн. Таку інформацію надали в Державіаслужбі у відповідь на запит агентства “Інтерфакс-Україна“.

У відомстві нагадали, що указом президента України від 16 вересня 2015 року введено в дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, зокрема до авіакомпаній Російської Федерації.

За даними Державіаслужби таких порушників-авіакомпаній РФ налічується понад 40, серед них, зокрема, “Аерофлот”, “Вім авіа”, “Газпром авіа”, “Ред Вінгс”, “Росія”, “Алроса”, “Уральські авіалінії”, “Ямал”, “Ютейр”, “Трансаеро”, “224 авіазагін”, “Когалимавіа”, “Сокіл”, “Барс Аеро” та ін.

Санкції до порушників застосовані у вигляді штрафу за кожне порушення в розмірі 8 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (136 тис. грн).

Факти правопорушень фіксуються на підставі даних автоматизованої системи управління повітряним рухом Aircon 2100.

“Щодо кількості порушень в розрізі авіакомпаній зведений облік Державіаслужбою не ведеться, тому надати зазначену інформацію не є можливим”, – уточнили в відомстві.

Відносно механізму стягнення Державіаслужба зазначає, що, згідно з Повітряним Кодексом України, якщо штраф не сплачено у 15-денний термін з моменту отримання постанови про його накладення, примусове стягнення здійснює Державна виконавча служба.

Станом на 15 вересня 2017 року, із зазначеної суми в 2,7 млрд грн жодна штрафна санкція не була сплачена.

Разом з цим Державіаслужба спільно з Міністерством інфраструктури та Міністерством закордонних справ в рамках компетенції вживає заходів щодо позовів в міжнародні судові інстанції для врегулювання ситуації з оплати зазначеної заборгованості та недопущення порушень використання повітряного простору України.

Як повідомлялося, Петро Порошенко указом від 16 вересня 2015 року ввів в дію рішення РНБО від 2 вересня 2015 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, під які підпали російські авіакомпанії. 25 вересня того ж року Кабінет міністрів України прийняв рішення про заборону польотів в Україну цих авіакомпаній.

Вже 29 вересня 2015 року стало відомо, що Росавіація повідомила авіакомпанії України про введення заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня. Державіаслужба України пізніше повідомила РФ про припинення транзиту для всіх російських літаків через повітряний простір України з 00:00 26 листопада.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE