Politerno > Україна і світ > Посольство Британії стурбоване відставкою членів наглядової ради “Нафтогазу”

Посольство Британії стурбоване відставкою членів наглядової ради “Нафтогазу”

  • 20 Вересня, 2017
  • 1373 Переглядів
  • 0

Посольство Великобританії заявило про стурбованість вчорашньою відставкою двох членів наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, включно з її головою.

Про це йдеться у заяві, поширеній на сторінці диппредставництва у Facebook.

“Ми вважаємо цих людей досвідченими незалежними професіоналами та тими, хто налаштований на реформування “Нафтогазу”. Наглядова рада була ефективною, зокрема, у створенні ключових комітетів, прийнятті рішень щодо кадрових призначень, створенні чіткої системи внутрішнього контролю та розробленні інтегральної стратегії “Нафтогазу”, яка закладає основу для майбутнього успіху компанії та її підрозділів. Якщо “Нафтогаз” матиме належну підтримку, компанія може стати справжньою історією успіху України”, – йдеться у заяві.

Посольство констатує, що в Україні чиняться перешкоди для реалізації потенціалу та перетворення “Нафтогазу” на прибутковий стратегічний державний актив.

“У перспективі важливо, щоби процес призначення майбутніх членів наглядової ради був незалежним і прозорим, щоб уряд України активно підтримував процес реформ, а “Нафтогазу” дозволили рухатися вперед. Це відповідало б зобов’язанням, взятим на себе українським урядом під час Лондонської конференції з питань реформ в Україні у липні цього року”, – зазначається в заяві.

Як відомо, до наглядової ради “Нафтогазу” входило 5 членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин, Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.

Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень як члена наглядової ради компанії за власним бажанням ще у квітні.

Чарльз Проктор залишив компанію 6 вересня, Ворвік та Річардс вирішили піти у відставку 19 вересня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE