Politerno > Україна і світ > Гройсман вже заговорив про зловживання монополізмом НАК “Нафтогаз”

Гройсман вже заговорив про зловживання монополізмом НАК “Нафтогаз”

  • 20 Вересня, 2017
  • 1384 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що НАК “Нафтогаз України” повинна бути демонополізована, а до цього повинна утриматися від спроб впливу на ціни.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів 20 вересня.

“Монополії завжди намагаються використовувати своє становище, щоб необгрунтовано підвищувати ціни, підвищувати витрати. Я не допущу, щоб будь-яка монополія необгрунтовано хоча б якось наближалася до коректування цін на газ в нашій країні”, – заявив він.

Гройсман висловився за продовження реформи “Нафтогазу” і проведення анбандлінгу НАК. На його думку, це стане можливим, якщо розділити транспортування і зберігання, видобуток і продаж газу, щоб демонополізувати “монополіста, який сьогодні може диктувати сьогодні будь-які правила на нафтогазовому ринку”.

“Я гарантую, що на нафтогазовому ринку будуть прискорені реформи так, щоб “Нафтогаз” був сучасною якісною компанією, в якій впроваджені належні принципи корпоративного управління, а не єдиним монополістом в країні”, – підкреслив голова уряду.

“Ми оновимо наглядову раду, зробимо це разом з нашими міжнародними партнерами публічно, щоб привернути до наглядової ради максимально якісні кадри для продовження цієї надважливої ​​і системної реформи”, – додав Гройсман.

Як повідомлялось, 19 вересня, у зв’язку із згортанням реформ з боку кабміну, двоє останні незалежні члени наглядової ради НАК “Нафтогаз України” Пол Ворвік та Маркус Річардс, вирішили піти у відставку.

Чарльз Проктор ще на початку вересня повідомив, що залишить компанію 30 вересня.

3 квітня Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень як члена наглядової ради компанії за власним бажанням.

Загалом до наглядової ради “Нафтогазу” входило 5 членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що ГПУ порушила низку кримінальних справ проти керівництва “Нафтогазу”.

Дочірня компанія НАК “Нафтогаз” “Газ України” придбала 43 автомобіля за 39 мільйони гривень.
Про це повідомляють “Українські новини“.

Також ми повідомляли, що за даними джерел ЗМІ, дочірня компанія НАК “Нафтогаз” “Газ України” придбала 43 автомобіля за 39 мільйони гривень. Зокрема, було закуплено 10 автомобілів Skoda Octavia, 27 машин Skoda Super b, 6 автомобілів GMC Yukon, з яких один – броньований.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE