Politerno > Україна і світ > В Одесі сутички біля мерії: опозиціонери з боєм прориваються на сесію (Відео)

В Одесі сутички біля мерії: опозиціонери з боєм прориваються на сесію (Відео)

  • 20 Вересня, 2017
  • 1312 Переглядів
  • 0

Під будівлею мерії, де почалася сесія міськради, проходить мітинг. Як повідомляє кореспондент “Думської“, в ньому беруть участь близько 500 осіб.

Перед присутніми виступив лідер одеського осередку “Свободи”, екс-нардеп Павло Кириленко. Він заявив, що після трагедії в таборі “Вікторія” міський голова Геннадій Труханов повинен піти у відставку, а міська рада – саморозпуститися.

Зараз ситуація напружена. Сталися сутички між правоохоронцями та протестувальниками. Вони вдалися до хуліганських дій, у деяких з них є піротехніка, деякі агресивно налаштовані, застосовують фаєри.

Правоохоронці контролюють ситуацію і вживають заходи для охорони порядку”, – повідомив радник голови Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

Хронологія подій:

10:23. Відбулася ще одна бійка між мітингувальниками і бійцями Нацгвардії, які оточили мерію. Активісти намагалися пройти в зал, але їх не пустили. Активісти скандують “Труханова геть!” Мітингувальників і Нацгвардійців розділили співробітники поліції.

10:27. Представники “Свободи” і “Національного Корпуси” намагалися увійти до зали, але муніципальна охорона їх не пустила, мотивуючи це тим, що зала переповнена. Мовляв, дивитися можна і по трансляції.

10:39. Свободівці і “азовці” (“Національний Корпус”) перемістилися до бічного входу в муніципалітет. При цьому основна маса людей стоїть на Думській площі і мовчить.

10:49. Після короткої перепалки під бічним входом свободівці вирішили повернутися на площу.

10:50. Нова бійка з поліцією, і опозиціонери знову йдуть до бічного входу.

10:58. Запекла бійка біля бічного входу. Втрутилися патрульні, дісталося і журналістам. У сесії оголошено перерву.

11:01. На площі запалили фальшфайери і скандують “Труханов геть!”.

11:10. Нова бійка. Поліція застосувала газ. Затримано кілька активістів. Також серед мітингувальників є кілька постраждалих. У них розбиті голови. Мітингувальники також застосували газ і відтіснили поліцейських.

11:27. Павлу Кириленку вдалося потрапити в мерію, представившись нардепом. Через 10 хвилин він вийшов і заявив, що там “окопалися сепаратисти”. Зараз свободівці йдуть до облпрокуратури вимагати розпуску міськради. Потім вони хочуть відвідати з такою ж вимогою губернатора.

11:30. Звернення ДУНП: “Поліцейські закликають мітингувальників не порушувати громадський порядок. Всі події, які відбуваються у Одеській міськраді, документуються працівниками поліції. Їм, а також особам, які брали в них участь, в подальшому буде дана належна правова оцінка. Закликаємо учасників акції не здійснювати протиправних дій і не порушувати громадський порядок”.

11:31. Опозиціонери пішли до облпрокуратури. Сесія відновилася.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE