Politerno > Україна і світ > Волкер заявив, що Сурков є “архітектором того, що відбувається в Донбасі”

Волкер заявив, що Сурков є “архітектором того, що відбувається в Донбасі”

  • 23 Вересня, 2017
  • 1460 Переглядів
  • 0

Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер стверджує, що радник президента РФ Владислав Сурков є “архітектором” подій на Донбасі.

В інтерв’ю “Дзеркалу тижня”, говорячи про роль Суркова у врегулюванні конфлікту на сході України, Волкер зазначив, що його участь здатна “допомогти у переговорах”.

“Мені Сурков здався дуже розумним і дуже просунутим… він справляє враження людини, добре підготовленої технічно і технологічно. Він активний діяч з хорошими зв’язками. Все це, а також постійні контакти з Путіним є факторами, здатними допомогти у переговорах. Тому що я не маю можливості безпосередньо переконувати президента Путіна… Але Сурков, який знає Путіна, регулярно контактує з ним, можливо, здатний донести до нього відповідні думки”, – зазначив Волкер.

Він додав, що на відміну від Суркова, який постійно спілкується з Путіним, не має можливості постійно, безпосередньо спілкуватися з президентом США Дональдом Трампом.

“Але з огляду на те, як структурована американська система влади, у мене позиція, еквівалентна позиції Суркова. Ну хіба що я не є архітектором того, що відбувається в Донбасі”, – додав він.

Після зустрічі з Сурковим у Мінську наприкінці серпня Волкер заявив, що події на Донбасі – це виклик не тільки для України, це – ризики для всієї Європи. “Ми повинні робити все, щоб зупинити страждання людей”.

Читайте також: Зустріч Волкера і Суркова: дипломат розповів, коли Росія почне “відповзати” від України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE