Politerno > Україна і світ > Найєм: За пожежу в Одеському таборі хочуть посадити звільнену 23-х річну виховательку

Найєм: За пожежу в Одеському таборі хочуть посадити звільнену 23-х річну виховательку

  • 23 Вересня, 2017
  • 1666 Переглядів
  • 0

Продовжую перебувати в легкому шоці від подробиць розслідування пожежі в комплексі “Вікторія”, внаслідок якого загинуло троє дітей, а сам злочин хочуть повісити на 23-х (!) річну виховательку.

Суд відмовився помістити дівчину під дамшній арешт, тому що вона може чинити незаконний вплив на свідків або сховатися за кордоном. Тобто, Насіров, Розенблат і Мартиненко мають право на заставу і видачу на поруки, а звичайна вихователька дитячого табору, яку призначили крайньою – немає.

До слова, вчора, у Наталії Янчик повинно було відбутися весілля. Замість цього вона провела ніч в СІЗО. Як я вже писав, чекаю дати апеляції і прийду просити видати її на поруки, а поки вчитайтеся в ці факти.

У січні 2017 року, коли був підписаний наказ про призначення Наталії відповідальної за пожежну безпеку, їй було 22 роки. Згідно з цим наказом, дівчина мала відповідати за дотримання загальних вимог законодавства про пожежну безпеку в комплексі “Вікторія”. Наталя ніколи не мала справи з пожежною безпекою, не навчалася цього, не проходила жодного інструктажу і не є фахівцем з технічних питань.

Найбільш кричущий факт полягає в тому, що на момент пожежі Наталія Янчик не працювала в комплексі “Вікторія”. Згідно з її заявою від 10 серпня вона просила звільнити її 24 серпня. Пожежа, нагадаю, трапився через три тижні – 15 вересня. Весь цей час вона не ходила на роботу і не виконувала ніяких службових обов’язків.

У ЧОМУ ЇЇ ОБВИНУВАЧУЮТЬ

У червні цього року комплекс “Вікторія” пройшов перевірку обласного ДСНС, за результатами якої табору наказали виконати ряд заходів щодо пожежної безпеки. Цей припис було порушено і на момент пожежі 15 вересня відповідні заходи вжито не було, в чому і звинувачують Наталю Янчик.

А тепер вчитайтеся (на фото), що конкретно повинна була зробити 22-х річна вихователька, що не займає керівних посад і не має ніякого досвіду ні в технічних питаннях, ні в питаннях пожежної безпеки. Відповідальність за все це була покладена на неї в односторонньому порядку.

Цілком допускаю, що в діях виховательки є формальні ознаки халатності, але мені незрозуміло, чому відповідальність за все це повинна понести тільки вона, а не службові особи обласної адміністрації, які підписували акти прийому-здачі робіт, перевіряли табір перед здачею, а також представники пожежної служби, що встановлювали систему оповіщення.

Кому цікаво, з текстом рішення слідчого судді Київського районного суду м. Одеси Іванчука В.М. можна ознайомитися тут.

У цієї жінки немає друга-губернатора, товариша-прокурора або однопартійця-міністра. У неї немає мільйонів, щоб когось підкупити. Немає владних повноважень, щоб вплинути на слідство або свідків. Проте, зараз вчителька знаходиться в Одеському СІЗО. Разом зі злодіями, вбивцями і насильниками. Реальні злочинці і винуватці, судячи з усього вже вирішили свої питання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE