Politerno > Україна і світ > Китай запустив поїзди між Пекіном і Шанхаєм на швидкості 350 км / год

Китай запустив поїзди між Пекіном і Шанхаєм на швидкості 350 км / год

  • 25 Вересня, 2017
  • 1449 Переглядів
  • 0

Залізнична гілка, що з’єднує Пекін і Шанхай, повернула собі статус самої швидкісної залізниці в світі.

Про це пише China Daily. Шість років тому швидкість на цій ділянці впала до 300 км / год, але тепер оновлені потяги Fuxing їздять на 50 км / год швидше.

Відстань між містами в 1200 км на швидкісному поїзді-пулі можна подолати за 4 години 28 хвилин, а на машині цей маршрут займе не менше 13 годин.

Представники залізниці кажуть, що вона настільки популярна, що квитки на перший рейс розпродані ще через тиждень. Лінія забезпечує пасажиропотік в 100 млн осіб на рік.

Нові поїзди повністю зібрані в Китаї. Їх творці заявляють, що провели 600 000 км тестових поїздок і гарантують безпеку мінімум на 30 найближчих років. Такий, за їхніми словами, термін служби поїзда. Від старих потягів Fuxing відрізняється також додатковими зручностями: Wi-Fi, USB-порти, звичайні розетки. Поїзд оснастили автономною системою безпеки, яка може відреагувати на нештатні ситуації і зупинити поїзд, передає Хайтек.

Подібний проект зараз також реалізують в Японії. Там планують експлуатувати поїзди-кулі на швидкості 360 км / год, але з’являться вони ще не скоро. Національний французький залізничний оператор SNCF хоче возити людей зі швидкістю 320 км / год, як сучасні японські поїзди, тільки без машиніста – поїзди будуть автономними.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE