Politerno > Україна і світ > Антикорупційний суд – це останній шанс направити країну цивілізованим шляхом творення правосуддя – Соболєв (Відео)

Антикорупційний суд – це останній шанс направити країну цивілізованим шляхом творення правосуддя – Соболєв (Відео)

  • 27 Вересня, 2017
  • 1547 Переглядів
  • 0

Українське суспільство вибухне, якщо найближчим часом не побачить, що правосуддя приходить до топ-корупціонерів. Про це під час “круглого столу” у Києві сказав голова голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

Про це повідомляє INTV.

“Якщо люди найближчим часом не побачать, що правосуддя приходить для топ-корупціонерів, а вчорашні події, які сьогодні продовжуються на Вінниччині показують, що це питання виживання держави,.. люди знову вибухнуть” – заявив він.

На думку народного депутата, активна частина суспільства більше ні у що не вірить, “рішучі реформи” громадян зовсім озлобили, тому що вони постійно бачать шахрайство.

Вони бачать ці процедури кожного разу. І конкурс у Верховний суд – це те саме: добрі процедури, добрий процес, добра робота, залучення громадськості у Громадську раду доброчесності..Третина суддів нема де тавра ставити: або не можуть пояснити своє майно, або відправляли людей за грати під час Євромайдану, або рішення скасовані Європейським судом з прав людини. А це – Верховний Суд» – наголосив Соболєв.

Він також сказав про те, що з тією «традицією маніпуляцій» системою розподілу судових справ, «цю третину можна використати для того, щоб всі важливі справи потрапляли до залежних суддів – і після величезних зусиль країна не отримала правосуддя навіть на рівні Верховного Суду”.

“Я вважаю, що у нас останні шанси направити країну цивілізованим шляхом творення правосуддя.. Якщо ми знову дозволимо нас обманути, то це обернеться величезними потрясіннями для держави, перспективи успішного демократичного  розвитку України і для доль дуже багатьох людей», – сказав він.

За словами Соболєва, справа не в тому, “щоб сидів конкретний Мартиненко, Розенблат чи вже забутий Кулик”.

“Без покарання високопосадовців кругова порука далі буде нищити Україну, і ми не виберемося з тієї прірви у якій перебуваємо” – сказав він.

Голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції повідомив, що 6 жовтня очікується рішення Венеціанської комісії щодо цього законопроекту  № 6011.

“Ми пропонуємо, щоб 17 жовтня парламент розпочав голосування за цей законопроект” – зазначив Соболєв.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE