Politerno > Тернопільщина > Тернопільщина і Люблінське воєводство підпишуть угоду та спільно реалізовуватимуть культурно-мистецький проект

Тернопільщина і Люблінське воєводство підпишуть угоду та спільно реалізовуватимуть культурно-мистецький проект

  • 28 Вересня, 2017
  • 1499 Переглядів
  • 0

Захід є нагодою для обміну досвідом представників наукового світу, культури, освіти, позаурядових організацій, органів самоврядування і державних органів Уентраольної та Східної Європи.

Конгрес відбувся в Люблінському Конференційному Центрі. Гостей форуму вітав Славомир Сосновський, маршалек Люблінського воєводства, який наголосив: “Нашим спільним завданням є подальше співробітництво у галузі науки, культури, інновацій, яке продовжиться в економічній сфері та обміном досвідом з нашими партнерами зі Сходу”.

У Конгресі Ініціатив Східної Європи участь також брали гості з Молдавії, Казахстану,  Франції, Австрії, Грузії, Румунії, Словаччини, Росії та Німеччини. Учасники Конгресу говорять  про міжнародне співробітництво як чинник стабілізації і розвитку Регіону, майбутнє міст та сіл, джерела трансграничного фінансування місцевого розвитку.

У рамках Конгресу відбулась робоча зустріч голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука з маршалком Люблінського воєводства Славоміром Сосновскі, під час якої сторони обговорили напрямки можливої співпраці між регіонами. У ході зустрічі досягнуто домовленості щодо підписання попередньої угоди про співпрацю у листопаді під час проведення тижня інновації в Любліні.

Також Віктор Овчарук зустрівся із директором Люблінського музею Катериною Мєчковською.

Головною темою розмови стало підписання рамкової угоди про співпрацю між Люблінським та Тернопільськими музеями. Планується, що угодою будуть передбачені реалізація історичних проектів від найдавніших часів. Зокрема, археологічні та історичні проекти від Черняхівської культури та Київської Русі до періоду ІІ Світової війни; етнографічні, мистецькі та літературні проекти.

“Україна та Польща є не просто країнами-сусідами, ми маємо схожий менталітет, близькі мови, культуру і, зрештою, історію, адже Західна Україна та Польща довгий час перебували в одній державі. Відтак співпраця в культурно-освітньому середовищі потрібна обом сторонам. Підписання таких угод не лише відкриє дорогу культурно-історичним пам’яткам Тернопільщини у Європу, а й додасть нам необхідного досвіду в реалізації спільних проектів”,  зазначив Віктор Овчарук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE