Politerno > Україна і світ > Юлія Тимошенко: В Україні склади зі зброєю підривають, щоб приховати сліди (Відео)

Юлія Тимошенко: В Україні склади зі зброєю підривають, щоб приховати сліди (Відео)

  • 28 Вересня, 2017
  • 1934 Переглядів
  • 0

Організатори вибухів на складах боєприпасів будуть знайдені та притягнуті до відповідальності.

Про це заявила лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко в прямому ефірі телеканалу “NewsOne“.

За її словами, збитки від пожеж на складах, які “випадково” вибухнули, становлять 1 млрд дол. та 800 млн дол. – “це гроші, за які вся країна на колінах стоїть перед МВФ”

“Уявіть собі, у якій ще країні під час війни може вибухати, буквально за графіком, кожен склад? Тільки три склади цього року, ще один – минулого року. І все це виливається у витрачені мільярди”, – зазначила парламентар.

Як зауважила Юлія Тимошенко, на складах у Калинівці – найцінніше військове обладнання і найцінніша зброя.

“Україна сьогодні не має достатньої кількості зброї. Ми просимо у світу дати нам летальну оборонну зброю і водночас склад, де зберігається така унікальна зброя, вибухає. Я не вважаю це випадковістю. Під час війни такі об’єкти мають посилено охоронятися і з повітря, і на суші. Проти таких складів не може бути подібних диверсій. Думка про те, що це є диверсія, – обман”, – сказала лідер “Батьківщини”.

Пригадуючи попередні вибухи на складах у Сватовому, Маріуполі, Балаклії, Юлія Тимошенко звернула увагу на той факт, що жоден посадовець не поніс за це відповідальності.

“Думаю, що і за пожежу на складах у Калинівці ніхто не відповідатиме, або знайдуть крайнього, на якого все повісять”, – зазначила вона.

Лідер партії переконана, що глибинне розслідування пожеж на складах виявило би відсутність там будь-якої зброї, і що “склади вибухають для того, щоб закрити сліди розпродажу цієї зброї, до того ж на тіньових ринках”.

Юлія Тимошенко вважає, що має бути негайно проведено розслідування ситуації навколо складів, де зберігалась найцінніша українська зброя.

“Чому цю зброю не віддали на фронт?” – запитала вона.

Народний депутат також занепокоєна масовою евакуацією 30 тис. людей, які залишились зараз без осель.

Окрім того, політик подякувала всім волонтерам, зокрема молодіжному крилу партії “Батьківщина” та Вінницькому обласному партійному осередку, які відразу допомогли евакуйованим людям.

“Від вибухів масштабно потерпають люди, а хтось ділить мільярди доларів, залишаючи фронт без зброї та боєприпасів. Ми просимо у світу: дайте нам високотехнологічну зброю, дайте нам можливість захищатися. Але скажіть, хто дасть нам зброю, якщо вона зразу розпродається на тіньових ринках озброєння? Країну здають, здають грубо і цинічно, вони знають, що закінчуються останні часи їхньої влади і вже останнє забирають, зокрема ціною нашої обороноздатності”, – заявила Юлія Тимошенко.

Лідер “Батьківщини” наголосила, що подібні злочини в історії не зникають, “і кожен, хто стоїть за цим, буде знайдений та притягнутий до відповідальності”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE