Politerno > Україна і світ > Пристрасті навколо санкцій проти РФ – хто буде виконувати закон?

Пристрасті навколо санкцій проти РФ – хто буде виконувати закон?

  • 30 Вересня, 2017
  • 1353 Переглядів
  • 0

Двоє провідних сенаторів республіканець Джон Маккейн і демократ Бен Кардін заявили, що через два місяці після підписання закону про нові санкції проти Росії, Трамп так і не почав його виконувати.

Як повідомляє УП з посиланням на Reuters, про це вказали у листі президенту США,

“Тепер, коли наближаються крайні терміни, важливо, щоб ваша адміністрація виконувала закон повною мірою, щоб підтримувати і захищати інтереси Америки”, – сказано в листі.

У листі підкреслюється, що 1 жовтня є крайнім терміном для адміністрації, щоб визначити “правила або інші вказівки” для ідентифікації будь-якого, хто працює від імені російських оборонних і розвідувальних секторів і підлягає санкціям.

Президент США Дональд Трамп, у свою чергу, делегував свої повноваження з виконання санкцій відносно РФ за агресію проти України держсекретареві Рексу Тіллерсону.

Про це йдеться в президентському меморандумі, опублікованому на сайті Білого дому.

Таким чином, Тіллерсон отримав функції і повноваженя в рамках виконання Акту про протидію супротивникам Америки через Закон про санкції 2017 року, Закону про підтримку свободи України від 2014 року і Закону про підтримку суверенітету, цілісності, демократії і економічної стабільності України від 2014 року.

Також Тіллерсон у погодженні з міністром фінансів США Стівеном Мнучіном контролюватиме виконання санкцій щодо Північної Кореї.

Як відомо, Трамп критикував законопроект про санкції проти Москви, але неохоче підписав прийнятий Конгресом закон. Адміністрація, зокрема, виступала проти положення, яке не давало можливості Трампу або будь-якому президенту полегшувати або скасовувати санкції проти Росії без згоди Конгресу.

При цьому, акт також передбачає законодавче врегулювання санкцій проти Ірану і Північної Кореї, які Трамп підтримує.

Старший помічник Сенату сказав агентству, що не було ніяких ознак того, що адміністрація виконає закон в строк.

“Це дуже складний законопроект. Ми розуміємо це”, – сказав він. “Але прийшов час діяти”.

Читайте також: Експерт розповідає, як санкції блокують модернізацію ВПК Росії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE