Politerno > Україна і світ > НАБУ – це суто фейковий орган, – Володимир Бойко (Відео)

НАБУ – це суто фейковий орган, – Володимир Бойко (Відео)

  • 9 Жовтня, 2017
  • 1580 Переглядів
  • 0

Народ в Україні не усвідомлює, що правоохоронні органи борються не з корупцією, а лише з її наслідками. Адже побороти її може лише громадянське суспільство, якого в країні просто немає.

Про це в ефірі інформаційно-політичного ток-шоу “Народ проти!” на телеканалі ZIK сказав журналіст Володимир Бойко.

“Ми зібралися для того, щоб відсвяткувати два роки діяльності НАБУ, до речі не 1 жовтня, а 16 вересня 2015 року приступили до роботи перші детективи НАБУ і склали присягу. Але зверніть увагу, що шановні представники народу, котрі тут зібралися в студії, з чотирьох запитань не поставили жодного стосовно теми нашої передачі, тому що народ прекрасно відчуває та розуміє, що НАБУ – це суто фейковий орган”, – розповів Бойко.

Він вважає, що просто відбулося створення ще одного, п’ятого антикорупційного органу в Україні. І до прокуратури, СБУ, поліції, податкової поліції, додали ще один, лише трішки перерозподілили підслідність.

“Ми бачимо, що навіть справи, котрі стали належати до підслідності НАБУ, розслідуються вкрай неефективно. А це наразі 86 справ, наприклад, відносно голів селищних рад з Черкаської області. Також це справи відносно рядових суддів низової ланки, а основна маса справ – це угоди зі слідством адвокатів по справі Онищенка. Також це є клопотання про закриття проваджень і воно є сміховинне, про колишнього заступника голови “Нафтогазу”, котрий звернувся до міністра з пропозицією своєї кандидатури і це йому інкримінували як незаконний вплив”, – прокоментував він.

Та додав: “Насправді проблема полягає у тому, що народ не усвідомлює, що правоохоронні органи борються не з корупцією, а лише з її наслідками. Бо подолати її може лише громадянське суспільство, якого в Україні просто немає і відсутній наглядовий орган. Ось у чому проблема”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE