Politerno > Україна і світ > Гройсман заявив, що Україна готова надати США інформацію по справі Манафорта

Гройсман заявив, що Україна готова надати США інформацію по справі Манафорта

  • 1 Листопада, 2017
  • 1283 Переглядів
  • 0

Українська влада готова надати Сполученим Штатам будь-яку наявну у них інформацію, яка може допомогти в розслідуванні справи екс-голови передвиборчого штабу американського президента Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв’ю телеканалу CBC, яке було опубліковано в середу.

Крім того Гройсман у вівторок в Оттаві зустрівся з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, проте подробиці їх зустрічі не афішувалися.

“Ми поки не отримували ніяких запитів у зв’язку з цією справою, але якщо такий запит буде отриманий, то ми, звичайно, надамо інформацію, яка у нас є”, – сказав він.

Гройсман також додав, що справа Манафорта пов’язана з періодом правління колишнього українського президента Віктора Януковича.

“Мій уряд не має абсолютно ніякого відношення до цього скандалу”, – підкреслив прем’єр.

Як відомо, Манафорт узятий під домашній арешт. Він не визнає свою провину.

У понеділок офіс спецпрокурора Роберта Мюллера, який займається розслідуванням приписуваного Росії втручання в торішні американські вибори, висунув звинувачення по 12 пунктам на адресу екс-глави передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта і його ділового партнера Ріка Гейтса.

Зокрема, вони звинувачуються в незареєстрованої лобістської діяльності на території США в період з 2008 по 2014 рік в інтересах уряду України, Партії регіонів і екс-президента Януковича.

Зокрема, ФБР вивчає великі грошові перекази від офшорних компаній колишнього політтехнолога Партії регіонів Пола Манафорта на рахунки в США, щоб з’ясувати, чи не відмивав він гроші для уряду України часів Віктора Януковича.

Як відомо, Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між кампанією Трампа і Росією, почасти через числені зв’язки Манафорта з росіянами і його роботу з Януковичем.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE