Politerno > Україна і світ > Після вибухів в Калинівці постраждалим поки купили лише один будинок

Після вибухів в Калинівці постраждалим поки купили лише один будинок

  • 2 Листопада, 2017
  • 1425 Переглядів
  • 0

Після НП на військових складах в Калинівці Вінницької області, які відбулися 26 вересня, витрачені на ремонт кошти відшкодували 28 сім’ям, купили нове житло – одній. При цьому від вибухів боєприпасів постраждали близько півтори тисячі будинків.

Про це повідомляє ТСН.

На ліквідацію наслідків було виділено $ 100 млн.

На сьогодні замість повністю зруйнованого житла куплений всього один будинок. Його володаркою стала Ніна Ковальчук. Нерухомість купили за $ 30 тисяч за рахунок держави.

Деякі жителі Калинівки повідомляють, що до сих пір не дочекалися компенсації і відновлюють житло за власні гроші.

“Чеки здали, нам гроші поки ніхто не повертає. Замовляла б вікна, так я не маю більше за що”, – каже мешканка села Павлівка Любов Гриненко.

Глава Калинівської РДА Володимир Гаврилюк запевняє, що обіцяні Кабміном кошти вже надійшли на рахунок району, але швидко розподілити їх не можна через складність процедури.

Нагадаємо, що 26 вересня близько 22:00 на артскладах військової частини Міноборони під Калинівкою, в 20 км від Вінниці, почалася пожежа, що супроводжувалася вибухами боєприпасів.

Було евакуювано понад 30 тисяч місцевих жителів.

68,3% українців вважають, що у вибухах на складі боєприпасів в Калинівці винна влада. До такого висновку прийшли соціологи Центру досліджень “Софія”, який з 5 по 13 жовтня 2017 провів опитування населення в усіх адміністративних областях України.

Читайте також: Юлія Тимошенко: В Україні склади зі зброєю підривають, щоб приховати сліди (Відео)

або Пожежа в Калинівці: закупівлі протипожежного обладнання у сумнівних фірм, та нечисті на руку офіцери

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE