Politerno > Україна і світ > Під Вінницею вибухають склади з боєприпасами – повітряний простір над епіцентром вибухів закрито (Відео)

Під Вінницею вибухають склади з боєприпасами – повітряний простір над епіцентром вибухів закрито (Відео)

  • 27 Вересня, 2017
  • 1910 Переглядів
  • 0

У Калинівці Вінницької області виникла пожежа на складах боєприпасів з подальшою їх детонацією.

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

Вибухи відбуваються на 48 арсеналі, військової частини А1119 у м. Калинівка Вінницької області. Тут зберігається 188 тис. тонн боєприпасів на площі 60 га. Серед них – ракети системи залпового вогню “Смерч”, “Ураган” та “Град”.

Зараз перекрито Київське шосе під Вінницею.

Надійшла інформація про те, що жителів Калинівки евакуюють. Люди в паніці евакуюються з довколишніх районів, хто на чому може. Дороги перекриті в районі пожежі. Також зупинені поїзди. Журналіст Василь Апасов написав, що стоїть страшне заграва, постійний гул вибухів снарядів.

Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр) закрив повітряний простір в радіусі 50 кілометрів від епіцентру загоряння на військових складах під Вінницею.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

“Близько години тому, отримана первинна інформація від екіпажу повітряного судна авіакомпанії “Бєлавіа”, яке прямувало за маршрутом Ларнака-Мінськ, про вибухи в 22 км на північ від м Вінниця – с.м.т. Калинівка Вінницької області. Встановлено, що горять військові склади з боєприпасами. Зараз МІУ очікує уточнень від ГШ ЗСУ та командування ВПС України по зоні обмежень польотів повітряних суден. Окремо рішенням Украероцентру закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони спалаху від поверхні до необмеженої висоти”, – написав він на своє сторінці в мережі Facebook.

За інформацією Лавренюка, Регіональним філіалом “Південно-Західна залізниця” ПАТ “Укрзалізниця”, перегін Сосонка – Калинівка, ДН-3 Жмеринка, закриті для руху в парному і непарному напрямку перегону.

Вирішується питання про відправку пожежних потягів “Укрзалізниці” і групи розмінування ДССТ до місця надзвичайної події.

“Ситуація яка склалася, в межах компетенції, знаходиться на постійному контролі у керівництва МІУ”, – резюмував заступник міністра інфраструктури.

Територія міста Вінниця не потрапляє в зону ураження від вибухів боєприпасів на складах в Калинівці, інформує відділ з питань надзвичайних ситуація, мобілізаційної та оборонної роботи і режиму секретності Вінницької міської ради.

“У місті Калинівка на складах озброєння і боєприпасів виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Доводимо до вашого відома, що територія міста Вінниця в зону ураження боєприпасів на складах не підпадає”, – сказано в повідомленні, опубліковано в ніч на середу на сайті Вінницької міської ради.

Городян також закликають зберігати спокій і займатися повсякденними справами.

“Ситуація знаходиться під контролем обласної та міської влади”, – сказано в повідомленні.

Тим часом, поліція і національна гвардія, перекрили в’їзди, здійснюють евакуацію місцевих жителів довколишніх сіл і охороняють майно населення від мародерів. Про це повідомляє прес-центр поліції у вівторок увечері.

“За наказом в.о. голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, по тривозі підняті працівники поліції Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областей. Для координації діяльності всіх підрозділів поліції на місце події відправлений заступник глави Нацполіціі Олександр Фацевіч. Разом з ним до Вінницької області відбули працівники апарату Нацполіціі”, – підкреслили в Департаменті комунікації Національної поліції України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE