Politerno > Україна і світ > Макрон вважає, що Євросоюзу потрібні єдиний оборонний бюджет і одна армія

Макрон вважає, що Євросоюзу потрібні єдиний оборонний бюджет і одна армія

  • 26 Вересня, 2017
  • 1361 Переглядів
  • 0

Європейському Союзу необхідні загальний оборонний бюджет і спільна армія.

Як пише DW, про це сьогодні заявив сьогодні президент Франції Еммануель Макрон.

“Безпека – це основа будь-якого політичного співтовариства”, між тим Європа зіткнулася з подвійним випробуванням – “поступовим і неминучим” відчуженням США і загрозою тероризму, підкреслив Макрон, виступаючи перед студентами університету Сорбонна з програмною промовою про реформування ЄС.

На його думку, загальноєвропейська армія повинна з’явитися до 2020 року на додаток до збройних сил НАТО.

Торкнувшись питань економіки, французький президент повторив ідею, з якою неодноразово виступав в ході виборчої кампанії: він переконаний, що країнам, що входять в зону євро, необхідний єдиний бюджет. Однією з можливостей фінансування такого бюджету могло б стати введення спеціального податку, заявив Еммануель Макрон. Тільки зона євро “з сильною і міжнародною валютою” може забезпечити основу для європейської економіки, здатної скласти конкуренцію на глобальному рівні, підкреслив він.

Ще одним ключовим моментом виступу Макрона стала проблема міграції. Зокрема, він запропонував створити єдине агентство у справах біженців, щоб спростити процедуру їх прийому.

Президент Франції також застеріг від загрози зростання націоналістичних настроїв в умовах припливу мігрантів, заявивши, що це йде врозріз з принципами єдиної Європи.

Макрон нагадав, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині 24 вересня в бундестаг пройшла правопопулістська партія “Альтернатива для Німеччини”, яка набрала 12,6 відсотка голосів.

“Ми не думали, що минуле повернеться”, – прокоментував він цей підсумок.

Розмірковуючи про перспективи Євросоюзу, Еммануель Макрон назвав нинішню Європу “занадто слабкою, надто повільної, дуже неефективною”.

“Єдиний шлях, який гарантує наше майбутнє, – це відтворення незалежної, єдиної і демократичної Європи”, – упідсумував він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE