Politerno > Україна і світ > Пожежа в Калинівці: закупівлі протипожежного обладнання у сумнівних фірм, та нечисті на руку офіцери

Пожежа в Калинівці: закупівлі протипожежного обладнання у сумнівних фірм, та нечисті на руку офіцери

  • 27 Вересня, 2017
  • 1413 Переглядів
  • 0

У 2017 році військова частина А1119 у Калинівці уклала 12 контрактів на 2,062 мільйона гривень на протипожежні послуги.

Як повідомляє УП, дана інформація міститься у системі публічних закупівель Prozorro.

Останні тендери на протипожежне обладнання для цієї в/ч виграло ТОВ “Торгівельно-виробниче підприємство “Астек”. Наприклад, такі угоди укладено 11 вересня (на 2 одиниці техніки) і 19 червня (на 6 одиниць техніки), а 9 серпня з “Астек” домовилися про закупівлю 29 одиниць протипожежного, рятувального та захисного обладнання.

Також 10 серпня військова частина уклала угоду на постачання протипожежного, рятувального та захисного обладнання з приватним підприємством “Атемлюфт-газ техніка” (4 штуки).

Крім того, у серпні й липні в/ч А1119 замовила вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій у ТОВ “Експертно-технічний центр протипожежного захисту”.

Компанія “Астек” у попередні роки засвітилася на неякісній продукції на тендері у Харкові.

Зокрема, у 2014 році КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство” уклало з ТОВ ТВП “Астек” кілька угод про придбання спецавтомобілів на загальну суму 5,14 млн грн. Зокрема, за гідравлічний автопідіймач із висотою підйому 28 м “Астек” отримала 2 287 080 грн.

Після отримання коштів “Астек” закупило 7 із 8 необхідних автомобілів, які не відповідали умовам документації закупівель, а саме: не були спеціального призначення, з ознаками використання, з пробігом, а гідравлічний автопідіймач узагалі не надійшов на призначенням.

Прес-офіцер Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Сергій Місюра також стверджує у Facebook, що на склад у Калинівці виділяли у 2015 році 600 тисяч гривень, у 2016 році – 2 мільйони гривень, у 2017 році – 6 мільйонів гривень.

“Уже після Балаклеї (вибухів на складі в/ч – ред.) знайшлось ще +19 млн гривень, але їх з бюджету ніхто поки не отримав”, – додав він.

Також стало відомо, що Калинівський районний суд Вінницької області 26 квітня 2017 року засудив командира військової частини А1119 у м. Калинівка Вінницької області Ігоря Малежика за обвинуваченням у недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду.

Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, командир військової частини, якій підпорядкований 48-й арсенал Міністерства оборони України, обвинувачувався у недбалому ставленні до виконання службових обов’язків під час закупівлі протипожежних матеріалів.

Як йдеться у судовому рішенні, військова частина А1119 в особі її командира 23 лютого 2016 року уклала договір про закупівлю пожежно-технічного майна у фізичної особи-підприємця на загальну суму 188,74 тис. грн.

Умовами договору передбачався розрахунок з постачальником лише після надходження протипожежного майна до частини, натомість командир підписав платіжне доручення про переказ бюджетних коштів без відповідного підтвердження про отримання майна, внаслідок чого державі в особі Міністерства оборони України було завдано шкоду на суму 188,74 тис. грн.

Згідно з документом, командир визнав свою провину та затвердив відповідну угоду з військовою прокуратурою Вінницької області, тому замість 2 років позбавлення волі суд призначив йому покарання у виді 2 років службового обмеження, з відрахуванням із суми його грошового забезпечення в доход держави у розмірі 10 відсотків.

Як повідомлялось, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області.

Постраждали щонайменше дві особи, горіло 4 будинки. Із зони ризику евакуйовано вже понад 30 тисяч людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE