Politerno > Україна і світ > Карлес Пучдемон з міністрами здався владі Бельгії

Карлес Пучдемон з міністрами здався владі Бельгії

  • 5 Листопада, 2017
  • 1600 Переглядів
  • 0

Як і очікувалося, сьогодні 5 листопада, колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон разом з чотирма колишніми міністрами провінції здалися поліції Бельгії. Вони поміщені під варту.

Про це повідомляє бельгійське видання Vrt з посиланням на власні джерела в поліції.

Також про це повідомило бельгійське видання RTBF.

“Пучдемон заявив про свій намір нашим журналістам, і, згідно з повідомленням телеканалу TRV, він вітлив свій намір: відсторонений глава Каталонії відповідно до європейського ордеру на арешт здався бельгійській поліції”, – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше суд Іспанії видав ордер на їх арешт.

Іспанська судовий слідчий пред’явив бельгійським владі європейські ордери на арешт п’ятьох представників відлученого від влади каталонського уряду за “заколот, розкрадання державних коштів і непокору владі”.

Напередодні Карлес Пучдемон публічно заявив про свою готовність співпрацювати з прокуратурою Бельгії у зв’язку з ордером на його арешт.

“Ми безумовно готові в повній мірі співпрацювати з бельгійським правосуддям щодо європейського ордера на арешт, виданого судом Іспанії”, – заявив опальний екс-глава Каталонії.

Як повідомлялося, парламент Каталонії 27 жовтня проголосував за проголошення незалежності від Іспанії.

Сенат Іспанії у свою чергу проголосував за застосування статті 155 конституції Іспанії, яка призупиняє самоуправління в Каталонії.

Того ж дня прем’єр Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори.

Після повідомлення в офіційній газеті іспанського уряду, управління в Каталонії перейшло до уряду в Мадриді.  Зокрема, віце-прем’єра іспанського уряду Сораю Саенц де Сантамарія призначили тимчасовою очільницею женералітату (уряду) Каталонії замість відстороненого Карлеса Пучдемона.

Пізніше Карлес Пучдемон поїхав до Бельгії, де він заявив, що не проситиме політичний притулок у Бельгії, однак в Іспанію не повернеться.

У той же день Генпрокуратура подала позови проти колишнього керівництва Каталонії за звинуваченням у вчиненні заколоту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE