Politerno > Україна і світ > Поліція посилила заходи безпеки – під Радою зібралося близько 500 мітингувальників (Відео)

Поліція посилила заходи безпеки – під Радою зібралося близько 500 мітингувальників (Відео)

  • 7 Листопада, 2017
  • 1401 Переглядів
  • 0

У вівторок, 7 листопада, біля будівлі парламенту у Києві зібралося близько 500 протестувальників. Присутні знаходяться на площі Конституції, у Маріїнському парку та на вулиці Грушевського, там встановлені намети і польові кухні. Деякі з активістів тримають прапори України і прапори партії “Рух нових сил”.

Біля входів у будівлю і комітетів Ради чергують правоохоронці. При підходах до вулиці Грушевського знову встановлені рамки металошукачів.

Як повідомляє кореспондент ТСН, Грушевського перекрили від стадіону “Динамо” до станції метро “Арсенальна”. Також блокпост стоїть біля метро “Кловська”.

Обстановка станом на 10:00 спокійна.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Рада після двотижневої перерви знову зібралася у залі засідань.

Нагадаємо, що 29 жовтня під будівлею парламенту пройшло віче “Всеукраїнський збір за велику політичну реформу”, в якій, зокрема, взяв участь “Рух нових сил” і його лідер Міхеіл Саакашвілі.

Політик закликав до дострокових парламентських і президентських виборів і скликав наступний мітинг на 7 листопада, коли у Раді відбудеться чергове пленарне засідання.

Нагадаємо, що вранці 17 жовтня у Києві біля будівлі парламенту почалася акція “Велика політична реформа”. Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

19 жовтня громадські організації, що входять до оргкомітету акції “Велика політична реформа”, призупинили свою участь у вуличних акціях в урядовому кварталі до наступної сесії Верховної Ради. Партія Міхеіла Саакашвілі “Рух нових сил” прийняла рішення залишатися у наметовому містечку і продовжувати мітинг.

Ввечері 21 жовтня учасники акції під Верховною Радою утворили військовий табір та заявили про ультиматум президенту Петру Порошенку, вимагаючи внесення до парламенту законів про Антикорупційний суд та про імпічмент.

22 жовтня, у своєму виступі на площі Конституції, екс-глава Одеської ОДА та один з організаторів “Всеукраїнського збору” Міхеїл Саакашвілі повідомив, що акція триватиме “мінімум до наступного пленарного тижня” – 7 листопада.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE