Politerno > Україна і світ > Помста “фронтовиків”: Поляков у Раді вимагав відсторонити Ситника на час слідства по заволодінню землею (Відео)

Помста “фронтовиків”: Поляков у Раді вимагав відсторонити Ситника на час слідства по заволодінню землею (Відео)

  • 11 Листопада, 2017
  • 1721 Переглядів
  • 0

Фракція “Народний фронт” вимагає від правоохоронних органів розслідувати можливу причетність колишнього прокурора Київської області Юрія Гайсинського, а також нинішнього глави НАБУ Артема Ситника до незаконного заволодіння дорогої землею після вбивства її власника.

Таку заяву з трибуни Верховної Ради зробив парламентарій від “Народного фронту” Максим Поляков.

 

“Фракція” Народний фронт “хоче вам повідомити про факти розкрадання земель в Київській області. Мова йде про Обухівський район, село Козин, де було вкрадено 125 га землі. Цим розкраданням займалися відомі злочинці, а зараз це високопоставлені чиновники. На той час це були прокурор Київської області пан Гайсинський і начальник слідства пан Ситник. Ці дві особи займалися тим, що привласнили 125 га землі. У 2008 році відбулася подія, коли порушили кримінальну справу в Київській області, а саме – прокурором Гайсинським. А після цього убитий Рожевець, на якого була оформлена ця земля. Гайсинський звільняється з Київської прокуратури і стає власником цієї землі. Після цього слідство по вбивству Рожевця веде Ситник. Завершує тим, що це було не вбивство, а самогубство. Після цього звільняється і стає керуючим партнером компанії “Гайсинський і Ситник”. Ми вимагаємо розслідувати кримінальну справу, Генпрокуратура повинна доповісти інформацію щодо розслідування цієї кримінальної справи. Вартість землі – $ 500 мільйонів. Ми звертаємося до МВС, щоб зареєструвати провадження за фактом вбивства пана Рожевця і розслідувати, яким чином сьогодні високопоставлений чиновник, у якого руки по лікоть в крові, може очолювати цю організацію”, – заявив Максим Поляков.

При цьому під час виступу нардепа оточили для підтримки його колеги по фракції.

За словами депутата, на минулому тижні Артему Ситнику був виписаний протокол про корупцію через конфлікт інтересів.

“Але в цей же день пані Корчак (главу НАЗК Наталю Корчак – ред.) викликають на допит з тим, щоб вона дала інформацію про якісь паркувальні місця. Ми вимагаємо не чинити тиск на НАЗК, розслідувати факти корупції, усунути Ситника на час, поки йде розслідування, і публічно розслідувати ці злочини”, – заявив Максим Поляков.

У той же час, на думку експертів, влада панічно боїться НАБУ і Артема Ситника, в зв’язку з чим вдається до всіляких способів, щоб усунути його з цієї посади.

“Дане звинувачення від “НФ” на адресу Ситника – це на 100% брудна інсинуація. Причому зверніть увагу: ці ганебні клоуни вимагають відсторонити Ситника на час розслідування, тоді як продовження роботи на посаді глави МВС Авакова після затримання його синочка-злодюжки їх анітрохи не бентежить, – пишуть ЗМІ. – Також зверніть увагу на той факт, що виступив з даним зверненням корупціонер Поляков, проти якого (на пару з Розенблатом) в червні НАБУ порушило кримінальну справу”.

Як повідомлялось, після кримінальних справ проти заводу Порошенка і сина Авакова у владі планують удар у відповідь по НАБУ.

Такж повідомлялось, що прихід детектива НАБУ до свекрухи Корчак у ГПУ назвали незаконним

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE